Jelenlegi hely

Az utolsó boszorkány történetei 2. (3. kiadás)

Az utolsó boszorkány történetei 2. (3. kiadás)

Kötésmód: 
puha kötés
Oldalszám: 
308
Kiadás dátuma: 
2023
Olvasási idő:
7-8 óra
„– Igen, nagyanyó – mondta határozottan. – Szeretnék boszorkány lenni. Olyan boszorkány, amilyen te vagy. Az igazat megvallva… azt hiszem, már az is vagyok.” Fábián Janka új könyvében folytatódnak az utolsó bécsi boszor¬kány, Felícia történetei. Mária Terézia javasasszonya néhány évnyi kegyvesztettség után ismét visszatér a királynő szolgálatába,...Bővebben >>
Beszerzés alatt! Küldési idő: 2-3 nap
- 4%

Bővebben a könyvről

„– Igen, nagyanyó – mondta határozottan. – Szeretnék boszorkány lenni. Olyan boszorkány, amilyen te vagy. Az igazat megvallva… azt hiszem, már az is vagyok.”

Fábián Janka új könyvében folytatódnak az utolsó bécsi boszor¬kány, Felícia történetei. Mária Terézia javasasszonya néhány évnyi kegyvesztettség után ismét visszatér a királynő szolgálatába, aki nemcsak testi, de szerelmi bajaira is gyógyírt vár tőle. Az olvasó felfedezheti a korabeli Bécs titkait, amelyekről az egyszerű város-lakóknak sejtelmük sincsen. Majd elkísérheti a császári párt és Felíci¬áékat Gödöllőre, Grassalkovich Antal fényűző, legendás ünnepségére, végül megismerhetjük Hadik András generális balkezes selyemkesz¬tyűinek történetét.

A kötet utolsó novellájában Felícia unokája a férjével Párizsból elő¬ször Bécsbe, majd Budára költözik, ám a távoli forradalom eseményei itt is utolérik őket, és minden leleményességükre szükségük lesz, hogy ép bőrrel megússzák a kalandokat.
Fábián Janka romantikus történelmi regényeinek köszönhetően a legismertebb ha¬zai szerzők közé tartozik. Az utolsó boszorkány-elbeszélések először e-könyvként jelentek meg, de olyan elsöprő sikert arattak, hogy a digitális kiadást követően két nyom¬tatott kötet is készült belőlük.

Adatok

Kötésmód: 
puha kötés
Oldalszám: 
308
Kiadás dátuma: 
2023
Méret: 
19 x 12 cm

A szerzőről

Fábián Janka (eredeti neve Mezei Johanna) (Vác, 1973 –) magyar író. Vácott született, Őrbottyánban nőtt fel, de gyermekként sok időt töltött Kisnémediben is, ahol az egyik nagymamája született. Az érettségi vizsgát követően a Miskolci Egyetem angol–történelem szakát végezte el, majd pár évvel később az Eötvös Loránd Tudományegyetem francia szakán szerzett oklevelet. Az írás mellett angol–francia nyelvtanárként munkálkodik.

Munkája elvesztése után régen dédelgetett regényterveit kezdte el megvalósítani. Kezdetben saját maga és családja finanszírozta a könyvei megjelenését. Írói álnevét egyik nagymamája iránti tiszteletből vette fel, akit Fábián Johannának (Jankának) hívtak. A Történelmiregény-írók Társasága tagja. Aranykönyv internetes szavazáson 2017-ben, szépirodalom kategóriában Az utolsó boszorkány lánya című könyvével első díjas lett.

Kedvenc kategóriák

Cookies