Rólunk

A Családi Könyvklub – aránylag későn, a „szlovákiai magyar”, azaz felvidéki könyvkereskedelmi cégek közül talán az utolsó komplex vállalkozásként, 1996-ban alakult meg az Aquarius könyvkereskedelmi szolgáltatás egyik profiljaként. A kezdeti időszakban egyszerű, fekete-fehér színű katalógusokkal jelentkezett a Könyvklub -  abban az időbena  kereskedelmet a határok adminisztrációs sorompói nehezítették, s egy - egy  könyvbeszerzés akár + 1 napos többletmunkákkal járt...

A kezdeti időszakot erősen jellemezte a felvidéki könyvpiac jellegzetes széttagoltsága, hiszen  Pozsonytól Királyhelmecig csaknem 600 km hosszú határsávon élnek a magyar nemzetiségű polgárok. Jellemző a Felvidékre, hogy a csaknem 500 ezernyi magyar többsége abban a mintegy 400 faluban él, ahol demográfiailag keverednek a szlováksággal.

A Családi Könyvklub ars poetikája egyszerű: Korrekt, gyors, kedvezményes, a szolgáltatások magas-szintű elvárásainak megfelelése – minden tekintetben. Az Aquarius kereskedelmi cég 2000- ben „beolvadt”, s így  a a Felvidéki magyar könyvkereskedelemben egyre dominánsabb súllyal működő könyvkereskedelmi cég alakult meg - a Családi Könyvklub.

A Könyvklub ugyancsak 2000-ben megalakította Magyarországon a leányvállalatát - Családi Könyvklub névvel - , amely Magyarországon is élénk kereskedelmi kapcsolatokat épített ki a magyar könyvszakma legismertebb képviselőivel.

A Családi Könyvklub immár könyvkiadással, kül-és belföldi könyvkereskedelmi vonatkozásaival ismert szereplője az egyetemes magyar könyvpiacnak.

2000 őszén a dinamikus fejlődést tovább erősítette, hogy a Családi Könyvklub megnyitotta Dunaszerdahely sétálóutcájában a könyvesboltját, s ezzel lehetősége lett a dunaszerdahelyieknek, illetve a csallóközi könyvbarátoknak, hogy a könyvkatalógusokban szereplő és bemutatott könyveket postaköltség nélkül, akár személyesen is megvásárolhatják.

A katalógus-szolgáltatással a Könyvklub bevezette az előnyös postai díjat, az ingyenes telefonszolgálatot – 3 telefonvonallal bővítve.

A Családi Könyvklubnak napjainkra több ezernyi klubtagja van, sikerült kiépítenünk a kereskedelmi hálózatunkat a földrajzi szempontból egészen eklektikus Felvidéken, kapcsolatban vagyunk a csaknem 300 magyar alapiskola tanári, illetve igazgatói körével, a 70 felvidéki magyar középiskola vezetőjével, s domináns szerepe van a községi könyvtárak ellátásában is, és kiváló a Könyvklub kapcsolata a csaknem 300 magyar önkormányzattal is.

Független marketing mérések alapján a Családi Könyvklub az egyik legismertebb és legkedveltebb felvidéki könyvkereskedelmi szolgáltatás, illetve "márka", széles körben ismert, általában a vásárlók körében kiváló, vagy éppen jó minősítéssel rendelkező pozícióval.

Természetesen ennek az óriási elvárásnak folyamatosan próbál a Könyvklub megfelelni, állandó, progresszív marketing akciókkal hívja fel magára a figyelmet – általában sikerrel.

A Családi Könyvklub az utóbbi években is gyors, innovatív fejlődésen ment keresztül. Dunaszerdahelyen megnyitotta a Max bevásárlóközpontjában legújabb könyvesboltját, ami a jelek szerint ugyancsak kiváló döntésnek bizonyult. Egyre többen keresik fel az üzletházat, ahol roskadásig megtelt könyvespolcok között válogathatnak a könyvbarátok.

Ugyancsak a közelmúltban vásárolta meg a Családi Könyvklub legújabb iroda-raktár épületét, ahol modern, tágas, kulturált körülmények között tudja fogadni, illetve kiszolgálni a partnereit.

A Családi Könyvklub nagy súlyt helyez vásárlói pontos és alapos tájékoztatására. Szereplőként jelen van minden jelentősebb hazai könyves eseményen, vásáron. Jó kapcsolatot ápol a sajtóval, hirdetései rendszeresen jelen vannak a rádiókban és a napilapokban, irodalmi és könyves újságokban. Rendezvényei – a közönség szerint példamutatóak. Sikeres, teltházas színházi események, író-olvasó találkozók, FILM-premierek, koncertek, tömeges közösségi megmozdulások jellemzik az eddigi munkát – s remélhetőleg a Könyvklub a jövőben is meg fog tudni felelni a közönség magasfokú elvárásainak.

A Családi Könyvklub mindezek ellenére klasszikus családi vállalkozás, mindössze 16 kiválóan képzett, elkötelezett, küldetéstudattal rendelkező munkatárs dolgozik azon, hogy a Könyvklub Partnerei a lehető legigényesebb kiszolgálásban részesülhessenek.

Győry Attila - a Családi Könyvklub kereskedelmi vezetője egy intúrjúban idézte az egyik példaképének gondolatait, amellyekkel jómaga is egyetért:

Vegyétek el a gyáraimat, a pénzemet, a raktáraimat, legyek nincstelen…csak a munkatársaimat, a csapatot hagyjátok meg…és én visszatérek, újra a csúcsra török…“  

Cookies