Powered by Smartsupp

Jelenlegi hely

A Dűne Káptalanház - Dűne 06 (új kiadás)

A Dűne Káptalanház - Dűne 06 (új kiadás)

Kötésmód: 
keménytábla
Oldalszám: 
480
Kiadás dátuma: 
2024
Olvasási idő:
11-12 óra
A Dűne nincs többé. Haragjukban felperzselték a Megbecsült Matrónák – az univerzum távoli szegletéből a régi Impériumba visszatért vad, kegyetlen nők rendje. Az ő féktelen erejükkel csupán az ősi Bene Gesseritek dacolnak, ám a folyamatos harcban ők is megfogyatkoznak. Rejtett központjukban, a Káptalanház világán próbálnak kidolgozni egy tervet,...Bővebben >>
RAKTÁRON - Küldési idő: 4-5 nap
- 9%

Bővebben...

A Dűne nincs többé. Haragjukban felperzselték a Megbecsült Matrónák – az univerzum távoli szegletéből a régi Impériumba visszatért vad, kegyetlen nők rendje. Az ő féktelen erejükkel csupán az ősi Bene Gesseritek dacolnak, ám a folyamatos harcban ők is megfogyatkoznak. Rejtett központjukban, a Káptalanház világán próbálnak kidolgozni egy tervet, amellyel felülkerekedhetnek az ellenfeleiken, ezzel megmentve az emberiséget a pusztulástól.
Darwi Odrade Főtisztelendő Anya ehhez a legkülönlegesebb embereket gyűjti maga mellé. Duncan Idahót, aki Paul Muad-Dib és fia, a zsarnok II. Leto szolgálatában leélt megszámlálhatatlan életének emlékeivel rendelkezik. Miles Teget, a legendás hadvezért, aki most egy tudatlan gyermek testében készül sorsa beteljesedésére. Sheeanát, aki a lassan sivataggá váló Káptalanházon várja a homokférgek eljövetelét. Murbellát, a fogoly Megbecsült Matrónát, akit elcsábít a Bene Gesseritek tudása. És Scytale-t, az utolsó tleilaxi mestert, aki megannyi titok birtokában kész teljesen új irányba lendíteni az eseményeket. Ők azok, akiknek cselekedetei eldöntik, mi vár az univerzumra, megmarad-e az a civilizáció, amelyért az Atreidesek évezredeken át küzdöttek, vagy győzedelmeskedik az esztelen düh vezérelte kegyetlenség és barbárság.

Frank Herbert utolsó befejezett regénye, a Dűne-sorozat hatodik kötete folytatja az előző részben megismert szereplők történetét. Miközben szemtanúi vagyunk, hogyan csap össze két hatalmas erő, jobban megérthetjük a politika, a vallás, a társadalmak, a civilizációk és mindenekelőtt az emberek működését, és azt, hogy a győzelem reményében olykor mindenen túl kell lépni.

Adatok

Kötésmód: 
keménytábla
Oldalszám: 
480
Kiadás dátuma: 
2024

A szerzőről

Frank Patrick Herbert (Tacoma, Washington, 1920. október 8. – Madison, Wisconsin, 1986. február 11.) sokoldalú amerikai sci-fi-író, akinek érdeklődése és tudása számtalan területet érintett és ez regényein is megmutatkozik. Dolgozott újságíróként, fotósként, ökológiai tanácsadóként és előadóként is. Fő műve, A Dűne az egyik legösszetettebb és legsokrétűbb mű a világirodalomban. Ezt a regényét több tucat nyelvre lefordították, és közel 20 millió példányt adtak el belőle. Elnyerte a Hugo- és a Nebula-díjat is. A Dűne sorozatból végül is hat könyvet írt meg, de a ciklust lezárni halála előtt nem sikerült.

Kezdeti ismertségét megalapozta, hogy az első regényeit a könyv megjelenés előtt tudományos fantasztikus magazinokban publikálta folytatásos sorozatként. Ezt a gyakorlatot regényei zöménél később is megtartotta, illetve novellái is ilyen tematikus folyóiratokban jelentek meg a könyvkiadás előtt. A Dűne mellett más művei is jelentősek, például a Tengeri sárkány, A zöld agy, a Pandóra trilógia, Halandók és halhatatlanok, Lélekvadász. A Dűne regényt többször is megfilmesítették, és a műfajra is hatással volt. A regény és annak adaptációi inspirálták más sci-fi, fantasy alkotókat és a popkultúrát is.

Kedvenc kategóriák

Cookies