Jelenlegi hely

Egyházi múzeumok, látogatóközpontok és gyűjtemények Magyarországon - Hazai Úti Célok

Egyházi múzeumok, látogatóközpontok és gyűjtemények Magyarországon - Hazai Úti Célok

Kötésmód: 
puha kötés
Oldalszám: 
164
Kiadás dátuma: 
2022
Olvasási idő:
4-5 óra
A Hazai úti célok turisztikai könyvsorozat nyolcadik kötete – az Egyházi múzeumok, látogatóközpontok és gyűjtemények Magyarországon című – 43 múzeumot és gyűjteményt mutat be. Római katolikus, görögkeleti, református, evangélikus, zsidó és ortodox vallású hívők és egyházak hazánk történelme során felhalmozott megtekinthető múzeumi kincseiről ad...Bővebben >>
RAKTÁRON - Küldési idő: 4-5 nap

Bővebben...

A Hazai úti célok turisztikai könyvsorozat nyolcadik kötete – az Egyházi múzeumok, látogatóközpontok és gyűjtemények Magyarországon című – 43 múzeumot és gyűjteményt mutat be.
Római katolikus, görögkeleti, református, evangélikus, zsidó és ortodox vallású hívők és egyházak hazánk történelme során felhalmozott megtekinthető múzeumi kincseiről ad átfogó képet ez a könyv. A kiadó számára nem volt meghatározó szempont a kiállítóhely nagysága, ezért egyaránt helyet kaptak benne a kicsi és nagy gyűjtemények. Néhányuk nemcsak országos, de nemzetközi vonzerővel bír, egy részük viszont indokolatlanul elenyésző publicitást kapott eddig. A kiadó elsődleges célja az volt, hogy vendégcsalogató kiadványként a mai kornak megfelelő modern design és sok fotó segítségével bemutassa az ország látogatható szakrális tematikájú múzeumait. Pontos leírást kap az olvasó a 43 gyűjtemény létrejöttéről, történetéről, a kiállítási anyagról és a kiemelten fontos tárgyakról. Így minden nyitott érdeklődésű kiránduló/utazó/nyaraló honfitársunk talál a maga számára érdekes, megtekintésre érdemes kollekciót a könyvben.
A legtöbb utazóban felmerül az a természetes igény, hogy megismerkedjen a településsel – illetve annak turisztikai szempontból érdekes látnivalóival – ahol éppen kiállítást néz, tartózkodik. A könyv ehhez is segítséget nyújt, kiemelve a fontos látnivalókat.
244 színes fotó segíti az olvasót a tájékozódásban.

Adatok

Kötésmód: 
puha kötés
Oldalszám: 
164
Kiadás dátuma: 
2022

Kedvenc kategóriák

Cookies