Powered by Smartsupp

Jelenlegi hely

Fehér lyukak

Fehér lyukak

Kötésmód: 
puha kötés
Oldalszám: 
164
Kiadás dátuma: 
2024
Olvasási idő:
4-5 óra
A Hét rövid fizikalecke szerzője lenyűgöző utazásra hív a fehér lyukak világába. „Kutatásaim néhány éve a fehér lyukakra, a fekete lyukak megfoghatatlan kistestvéreire összpontosulnak. Ez a könyvem most a fehér lyukakról szól. Megpróbálom elmagyarázni, hogyan épülnek fel az égbolton százával látható fekete lyukak. Mi történik e különös csillagok...Bővebben >>
Előrendelhető
- 13%
Várható megjelenés: 2024.06.10.
Előrendelés

További ajánlataink

Fehér lyukak
Várható megjelenés: 2024.06.10.
Előrendelés

Bővebben...

A Hét rövid fizikalecke szerzője lenyűgöző utazásra hív a fehér lyukak világába.

„Kutatásaim néhány éve a fehér lyukakra, a fekete lyukak megfoghatatlan kistestvéreire összpontosulnak. Ez a könyvem most a fehér lyukakról szól. Megpróbálom elmagyarázni, hogyan épülnek fel az égbolton százával látható fekete lyukak. Mi történik e különös csillagok peremén, a horizonton, ahol az idő már olyannyira lassulni látszik, hogy szinte megáll, a tér pedig mintha szétszakadozna. Aztán megyünk még lejjebb, még beljebb, a legbelsőbb régiókba, egészen odáig, ahol szétolvad az idő és a tér. Odáig, ahol mintha visszapattannánk az időben. Odáig, ahol a fehér lyukak megszületnek.”

Carlo Rovelli (1956) olasz elméleti fizikus. Hazáján kívül az Egyesült Államokban, Franciaországban is dolgozik. Jelenleg a marseille-i egyetemen működő Elméleti Fizikai Központ kvantumgravitációs kutatócsoportjának vezetője. 2019-ben a Foreign Policy beválasztotta a 100 legmeghatározóbb globális gondolkodó sorába.

Adatok

Kötésmód: 
puha kötés
Oldalszám: 
164
Kiadás dátuma: 
2024

Kedvenc kategóriák

Cookies