Jelenlegi hely

FIAT STANDARD - A mindent uraló pénzügyi rendszer alternatívái

FIAT STANDARD - A mindent uraló pénzügyi rendszer alternatívái

Kötésmód: 
keménytábla
Oldalszám: 
408
Kiadás dátuma: 
2023
Olvasási idő:
10-11 óra
Gondolatébresztő és provokatív alapmű a modern fiat alapú pénzügyi rendszer megértéséhez A fiat latin szó, jelentése „legyen (megcsinálva)”. Az angol nyelvben a kifejezés a „hivatalos rendelet”, „felhatalmazás” vagy „parancs” jelentésekkel bővült. Igen találó elnevezés a jelenlegi monetáris rendszerre, aminek fő jellemzője, hogy a piac helyett az...Bővebben >>
RAKTÁRON - Küldési idő: 4-5 nap

Bővebben...

Gondolatébresztő és provokatív alapmű a modern fiat alapú pénzügyi rendszer megértéséhez

A fiat latin szó, jelentése „legyen (megcsinálva)”. Az angol nyelvben a kifejezés a „hivatalos rendelet”, „felhatalmazás” vagy „parancs” jelentésekkel bővült. Igen találó elnevezés a jelenlegi monetáris rendszerre, aminek fő jellemzője, hogy a piac helyett az állam diktál. A mai modern pénzek kivétel nélkül fiatpénzek. Ha mennyiségük növekszik, vásárlóértékük csökken.

A Bitcoin standard szerzője nemzetközi hírű közgazdász, aki ezúttal a fiaton alapuló monetáris rendszert veszi górcső alá. Szisztematikusan bemutatja a 20. századi történet és részletesen elemzi, hogy miként határozza meg a mindennapi életünket, az élelmiszerektől kezdődően az üzemanyagokig, illetve hogyan szövi át a tudományos kutatások és az oktatás minden szegmensét. A szerző véleménye a klímaváltozásról, a megújuló energiaforrásokról vagy éppen a vörös húsok fogyasztásáról elutasítva az elfogadott narratívákat több mint rendhagyó, sarkos állításaival azonban nem megbotránkoztatni akar. Azt szeretné, ha az olvasó is ráébredne, hogy a fék nélküli hitelezés, és a mennyiségileg végtelenül növelhető gyenge pénz, miként köti az életünket a központi bankok és az állami rendeletek béklyójába.

Adatok

Kötésmód: 
keménytábla
Oldalszám: 
408
Kiadás dátuma: 
2023

Kedvenc kategóriák

Cookies