Jelenlegi hely

A kalózkapitány - Hajók, tengerészek, kalózok...

A kalózkapitány - Hajók, tengerészek, kalózok...

Kötésmód: 
Fűzve
Oldalszám: 
535 oldal
Kiadás dátuma: 
2023
Olvasási idő:
13-14 óra
Hajók, tengerészek, kalózok… A történelmi kalandregény fókuszában egy dalmát nemesifjú áll, akit a velencei üzleti partnere galádul rászedett és kiszolgáltatott a törököknek, ezért őt hazájában...Bővebben >>
RAKTÁRON - Küldési idő: 4-5 nap
- 5%

Bővebben...

Hajók, tengerészek, kalózok…

A történelmi kalandregény fókuszában egy dalmát nemesifjú áll, akit a velencei üzleti partnere galádul rászedett és kiszolgáltatott a törököknek, ezért őt hazájában és a dalmát kikötővárosokban árulónak bélyegzik.
A kalandregényben epizódszereplőként feltűnik a legendás szigetvári hős fia - Zrínyi György - is, akinek közbenjárására az uszkókok kalózok befogadják, és társadalmuk tagjává teszik a dalmát ifjút, sőt az egyik legeredményesebb - kalózkapitányukká válik.
Vajon sikerül-e a regény főszereplőjének visszanyerni társadalmi státuszát? Megbosszulhatja-e a családján esett sérelmeket?

Ebből az ízig-vérig fordulatos kalandregényből, amely a XVI. században, főleg az Adriai-tengeren játszódik, megismerheti az olvasó, miként működött Raguzában (Dubrovnik) a török és a velencei kémhálózat, milyen terveket főztek ki Isztambulban és a Dózse-palotában, és hogyan keveredtek ebben a politikai játszmába az uszkók kalózok, ami a térség politikáját a végletekig bonyolította.
 

Tengeri csaták, kemény, véres ütközetek zajlanak közvetlenül az olvasó szeme előtt, de a korabeli titkosszolgálati szálakon és politikai cselszövéseken túl megjelenik a tenger, s vele együtt mindaz, amit a szabad élet, a hajók, a vitorlák, hajók, szelek jelentenek...
A könyvet egyaránt ajánljuk a történelmet és a kalandregényeket kedvelő olvasóközönségnek! Olyanoknak is, akiket már megérintett utazásaik során az Adriai tenger, azoknak is, akik kedvtelésből vitorláznak, akik számára számos részlet – a szélviszonyok, az időjárás, a vitorlás-élet megannyi mozzanata, vagy a kikötővárosok régmúltjára vonatkozó sokrétű ismeret felvonultatása – érdekességekkel szolgálhat...

Adatok

Kötésmód: 
Fűzve
Oldalszám: 
535 oldal
Kiadás dátuma: 
2023
Méret: 
21 x 15 cm

A szerzőről

Benkő László (Szombathely, 1952. március 13.), magyar író.

A Magyar Írószövetség tagja. Történelmi regények és neves személyiségekről szóló életregények mellett több lektűr szerzője. Eddig ötvennégy munkája jelent meg.

Szombathelyen érettségizett 1970-ben, a Nagy Lajos Gimnázium és Szakközépiskola orosz-latin szakos osztályában, majd 1975-ben elvégezte a Kossuth Lajos Katonai Főiskolát. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának pedagógia szakán szerzett másoddiplomát, 1986-ban. 2004-től kezdte írásait publikálni, a magyar középkorról (honfoglalás, kalandozások kora, tatárjárás) írott történelmi regényei mellett szerzője  A Zrínyiek-sorozat három kötetének. Megjelent modern kori bűnügyi kalandregénye, érzelmes kutyatörténete, valamint két legújabb kori mű, amelyek a második világháborúban olasz hadszíntéren, illetve a rendszerváltás időszakában, német és orosz területeken játszódnak. A fentiek mellett írói álnéven húsz lektűr szerzője, amelyek első kiadásban a Florence-regénysorozatban jelentek meg.

Kedvenc kategóriák

Cookies