Jelenlegi hely

Kippkopp a fűben (11. kiadás)

Kippkopp a fűben (11. kiadás)

Kötésmód: 
keménytábla
Oldalszám: 
48
Kiadás dátuma: 
2024
Olvasási idő:
1-2 óra
Kippkopp, a gesztenyegyerek felébred téli álmából és játszótársat keres. Kalandos útja során rengeteg állattal megismerkedik. De vajon megtalálja-e elveszetnek hitt barátját, a katicabogarat? Kiderül a meséből, melyet az írónő gyönyörű színes rajzai kísérnek. Marék Veronika meséin generációk nőttek fel, ne hagyja, hogy gyermeke...Bővebben >>
RAKTÁRON - Küldési idő: 4-5 nap

Bővebben...

Kippkopp, a gesztenyegyerek felébred téli álmából és játszótársat keres. Kalandos útja során rengeteg állattal megismerkedik. De vajon megtalálja-e elveszetnek hitt barátját, a katicabogarat? Kiderül a meséből, melyet az írónő gyönyörű színes rajzai kísérnek. Marék Veronika meséin generációk nőttek fel, ne hagyja, hogy gyermeke kimaradjon!

Adatok

Kötésmód: 
keménytábla
Oldalszám: 
48
Kiadás dátuma: 
2024

A szerzőről

Marék Veronika (Budapest, 1937. december 19. –) József Attila-díjas (2010) magyar író, grafikus.

Marek Veronika Budapesten született 1937. december 19-én dr. Marek Antal és dr. Jezerinac Ilona gyermekeként. Bátyja dr. Marek Péter szemész professzor. Középiskolai tanulmányait a Fazekas Mihály Gimnáziumban végezte el. 1957-1958 között az Iparművészeti Főiskola díszítő-festő szakán tanult. 1961-1963 között az Állami Bábszínház diákja volt. 1961-1966 között az ELTE BTK magyar szakán tanult.

Szabadfoglalkozású író és grafikus, mesekönyveit maga írja és rajzolja. Rádió- és tv-játékokat, rajzfilmsorozatot, bábjátékokat is ír. Évekig a Kisdobos, a Dörmögő Dömötör külső munkatársa volt. Könyvei megjelentek német, román, lengyel, szerb, angol, spanyol, japán és koreai nyelven is. Számos munkáját Hani Kjóko fordította japánra.

Kedvenc kategóriák

Cookies