Jelenlegi hely

Klasszikusok magyarul-angolul - Nemo kapitány

Klasszikusok magyarul-angolul - Nemo kapitány

Kötésmód: 
puha kötés
Oldalszám: 
72
Kiadás dátuma: 
2021
Olvasási idő:
1-2 óra
A sorozat az ifjú nyelvtanulóknak készül: az angol nyelvű irodalom nagy, klasszikus köteteit dolgozza fel olyan formában, hogy az egyik hasábban az angol, míg mellette a magyar szöveg olvasható lerövidítve. Remek módja a szókincs fejlesztésének, miközben az olvasás révén fejlődik a gyerekek kifejezőkészsége és megismerik az alapműveltséghez...Bővebben >>
RAKTÁRON - Küldési idő: 4-5 nap

Bővebben...

A sorozat az ifjú nyelvtanulóknak készül: az angol nyelvű irodalom nagy, klasszikus köteteit dolgozza fel olyan formában, hogy az egyik hasábban az angol, míg mellette a magyar szöveg olvasható lerövidítve. Remek módja a szókincs fejlesztésének, miközben az olvasás révén fejlődik a gyerekek kifejezőkészsége és megismerik az alapműveltséghez elengedhetetlenül szükséges klasszikus történeteket is.

Adatok

Kötésmód: 
puha kötés
Oldalszám: 
72
Kiadás dátuma: 
2021

A szerzőről

Jules Gabriel Verne, magyarosan Verne Gyula (Nantes, 1828. február 8. – Amiens, 1905. március 24.) francia író, egyben a tudományos-fantasztikus irodalom korszakalkotó alakja.

Egy fiatal ügyvéd, Pierre Verne első fiaként született. A család ősei Franciaországba települt skótok voltak. Apja magához hasonlóan jogi pályára szánta, de Jules nem érdeklődött az ügyvédi pálya iránt. Első komolyabb sikerét az Öt hét léghajón című művel érte el, amely 1862 karácsonyára jelent meg. Kiadója, Pierre-Jules Hetzel húsz évre szóló szerződést kötött vele. Verne regényei óriási sikert arattak otthon és külföldön egyaránt. A könyveiben említett száznyolc terv és találmány döntő többségét mára már megvalósították. Kiemelkedő művei között szerepel a Nyolcvan nap alatt a Föld körül, a Nemo kapitány, a Sándor Mátyás, a Sztrogof Mihály, az Utazás a Föld középpontja felé, A rejtelmes sziget, a Grant kapitány gyermekei, az Utazás a Holdba, a Hódító Robur, A tizenöt éves kapitány és a Kétévi vakáció. Az írói tehetségét a természettudományoknak regényalakban való népszerűsítésére használta. Regényeiben hőseit merész utazásokra vezeti, legyen az a Föld körül, a tenger mélyén vagy megmászhatatlan hegyek csúcsán. Célja mindig az olvasó ismereteinek bővítése volt. Érdekes leírásaival laikusok és különösen a serdülő ifjúság számára a természettudományokat vonzóvá tette. Olyan író, aki a korát megelőzte, és a jövőbe mutató gondolatokat formált. Művei még ma is olvasmányosak és inspirálóak.

Kedvenc kategóriák

Cookies