Powered by Smartsupp

Jelenlegi hely

A köd városa

A köd városa

Kötésmód: 
keménytábla
Oldalszám: 
216
Kiadás dátuma: 
2023
Olvasási idő:
5-6 óra
A köd városa novellái a négy regényből álló Elfeledett Könyvek Temetője irodalmi világát bővítik tovább a sajnos idejekorán elhunyt világhírű szerző elképzelése és tervei alapján: egy-egy szereplő eddig ismeretlen...Bővebben >>
RAKTÁRON - Küldési idő: 4-5 nap
- 13%

Bővebben...

A köd városa novellái a négy regényből álló Elfeledett Könyvek Temetője irodalmi világát bővítik tovább a sajnos idejekorán elhunyt világhírű szerző elképzelése és tervei alapján: egy-egy szereplő eddig ismeretlen vonásait tárják fel, beavatnak a legendás könyvtár keletkezésének történetébe, az elbeszélések légköre, témái és motívumai is mind ismerősek lesznek a regényfolyam olvasói számára. Ahogy újdonságokkal sem fukarkodnak, s belépőként szolgálhatnak a spanyol író lenyűgöző, kísértetjárta, ellenállhatatlan látomásába – egyszersmind a rejtélyes, időtlen, párás-ködös Barcelona lakóinak életébe. Ez a kötet több mint pusztán elbeszélések gyűjteménye! A köd városa a maga teljességében mutatja be Carlos Ruiz Zafón összetéveszthetetlen írói világát, akár a fejlődésregény, a horror, a thriller vagy a romantikus szerelmi történet műfajában kalandozik – és ahogy tisztelettel fejet hajt nagy irodalmi elődje, Cervantes előtt.

Adatok

Kötésmód: 
keménytábla
Oldalszám: 
216
Kiadás dátuma: 
2023

A szerzőről

Carlos Ruiz Zafón (Barcelona, 1964. szeptember 25. – Los Angeles, Kalifornia, USA, 2020. június 19.) spanyol író, forgatókönyvíró.

Carlos Ruiz Zafón Barcelonában született, a Gaudí által tervezett Sagrada Família árnyékában nőtt fel. Az iskolák befejezése után először egy barcelonai reklámügynökségnél dolgozott, de már 1994-ben Los Angelesbe költözött, és minden idejét az írásnak szentelte. A regényírás mellett forgatókönyvíróként és az El País, valamint a La Vanguardia című spanyol napilapoknak dolgozott.

Az 1990-es években ifjúsági prózával próbálkozott: 1993-ban jelent meg első regénye, A köd hercege, amiért megkapta az Edebé irodalmi díjat az ifjúsági irodalom kategóriában, majd további három ifjúsági olvasmányt adott ki (Éjféli palota, Szeptemberi fények és a Marina). 2001-ben jelentette meg első, felnőtteknek szóló regényét A szél árnyéka címmel. A regény kiadásakor nem keltett nagy érdeklődést, de aztán rövid időn belül a spanyol bestseller-listák élére került, majd hatalmas nemzetközi sikert aratott: a könyvet több mint negyven nyelvre fordították le. A La Vanguardia a könyvet 2002-ben az év könyvének jelölte. A regényt később tetralógiává bővítette Az elfeledett könyvek temetője néven. Az Angyali játszma 2008-ban,  A mennyország fogságába 2011-ben, a Lelkek labirintusa 2016-ban jelent meg.

Zafón nem pusztán kiemelkedő író, hanem tehetséges zenész is. 55 éves korában Los Angelesben, az Egyesült Államokban, rákos megbetegedésben hunyt el.

Kedvenc kategóriák

Cookies