Powered by Smartsupp

Jelenlegi hely

A legnagyobb magyar szociális szervező - Kerkai Jenő SJ életműve

A legnagyobb magyar szociális szervező - Kerkai Jenő SJ életműve

Kötésmód: 
puha kötés
Oldalszám: 
362
Kiadás dátuma: 
2024
Olvasási idő:
9-10 óra
"Kerkai Jenő SJ életműve P. Kerkai Jenő a 20. század egyik legjelentősebb magyar jezsuitájaként – a kötet több szerzője és a szerkesztők szerint – a legnagyobb magyar szociális apostol volt. A II. világháború előtti évtizedben munkatársaival együtt a kor legnagyobb alulról szervezett szociális mozgalmát, a KALOT-ot alapította és szervezte meg. A...Bővebben >>
RAKTÁRON - Küldési idő: 4-5 nap
- 13%

Bővebben...

"Kerkai Jenő SJ életműve

P. Kerkai Jenő a 20. század egyik legjelentősebb magyar jezsuitájaként – a kötet több szerzője és a szerkesztők szerint – a legnagyobb magyar szociális apostol volt. A II. világháború előtti évtizedben munkatársaival együtt a kor legnagyobb alulról szervezett szociális mozgalmát, a KALOT-ot alapította és szervezte meg. A mozgalom arra vállalkozott, hogy a sok esetben mélyszegénységben élő agrárifjúság életének minden dimenziójában pozitív változást hozzon: a hitélet, a kultúra és a közösségi élet területén egyaránt. Kiemelt célként fogalmazták meg, hogy felemeljék a kor legelmaradottabb társadalmi csoportját az agrárgazdálkodás területén.

Kerkai Jenő a modern magyar kereszténydemokrácia – és a megalakuló párt – egyik szellemi megalapítója is lett a 20. század közepén.

A kötet mindenekelőtt azokra a kérdésekre keresi a választ, hogy milyen életutat járt be Páter Kerkai Jenő SJ hivatása felfedezésében a közjó szolgálatáért; milyen döntéseken keresztül vállalkozott egy jezsuita szerzetes egy országos szociális mozgalom megszervezésére; hogyan hatott küldetésének megvalósítására a szentháromságos egy Istennel való kapcsolata; milyen szellemi és anyagi hátteret adott tevékenységének a tágabb társadalmi és egyházi, illetve a jezsuita rendi környezet Magyarországon és nemzetközi tekintetben. A kötet egésze egy különleges tudományos módszertani megközelítést alkalmaz abból a szempontból, hogy a kötet egymásra épülő történettudományi és teológiai résztanulmányai szoros kapcsolódásban keresik a válaszokat a fenti kérdésekre.
"

Adatok

Kötésmód: 
puha kötés
Oldalszám: 
362
Kiadás dátuma: 
2024

Kedvenc kategóriák

Cookies