Jelenlegi hely

Madárhatározó - Európa és Magyarország legátfogóbb terepi madárhatározója (8. kiadás)

Madárhatározó - Európa és Magyarország legátfogóbb terepi madárhatározója (8. kiadás)

Kötésmód: 
puha kötés
Oldalszám: 
480
Kiadás dátuma: 
2024
Olvasási idő:
11-12 óra
Átdolgozott, új kiadás 2024 A Madárhatározó a Magyarországon, Európában, Észak-Afrikában és a Közel-Keleten megfigyelhető madárfajok átfogó kézikönyve. Kezdő és tapasztalt madármegfigyelők számára egyaránt alapműnek számít. A magyar piacon már 21 éve folyamatosan jelen lévő könyv új, átdolgozott, bővített kiadásában – a legfrissebb kutatási és...Bővebben >>
RAKTÁRON - Küldési idő: 4-5 nap

További ajánlataink

Bővebben...

Átdolgozott, új kiadás 2024

A Madárhatározó a Magyarországon, Európában, Észak-Afrikában és a Közel-Keleten megfigyelhető madárfajok átfogó kézikönyve. Kezdő és tapasztalt madármegfigyelők számára egyaránt alapműnek számít. A magyar piacon már 21 éve folyamatosan jelen lévő könyv új, átdolgozott, bővített kiadásában – a legfrissebb kutatási és rendszerezési eredményekkel összhangban – újabb tudományos nevek módosultak. Emellett a magyarországi madárfajok gyakorisági kódjainak frissítésére is sor került.
• A kötet több mint 900 különböző fajt és számos alfajt tárgyal áttekinthető rendszerezésben, részletesen. Ez azt jelenti, hogy a világ madárfajainak közel egytizedéről szó esik benne.
• A precízen szerkesztett szövegek ismertetik az egyes fajok testméretét, élőhelyét, elterjedését, határozóbélyegeit, alfajait és hangját.
• A mintegy 200 képoldalon több mint 3500 madárfestmény mutatja be, hogy nemétől, korától, elterjedésétől és az évszaktól függően miképpen változik egy-egy faj megjelenése. Az illusztrációk a madarakat esetenként jellegzetes környezetükben is szemléltetik.
• A képtáblákon a madarak fontos bélyegeit kiemelő nyilak és képaláírások segítik a könnyebb eligazodást.
• Az elterjedési térképek tájékoztatnak a költő- és telelőterületekről, valamint a vonulási útvonalakról is.

A Madárhatározót, melyet három elismert, világjáró ornitológus írt és illusztrált, a világ egyik legjobb kézikönyvének tartják. A madarak iránt érdeklődők ugyanolyan elmaradhatatlan kelléke, mint a távcső.

Adatok

Kötésmód: 
puha kötés
Oldalszám: 
480
Kiadás dátuma: 
2024

Kedvenc kategóriák

Cookies