Powered by Smartsupp

Jelenlegi hely

Miért nem a kalóriák számítanak - Hogyan futott tévútra a fogyás tudománya?

Miért nem a kalóriák számítanak - Hogyan futott tévútra a fogyás tudománya?

Kötésmód: 
puha kötés
Oldalszám: 
320
Kiadás dátuma: 
2023
Olvasási idő:
7-8 óra
Egy cambridge-i elhízáskutató mindent megkérdőjelez, amit a kalóriákról és a kalóriák számlálásáról tudni véltünk. A kalóriákkal mindenütt találkozunk. Az élelmiszerek csomagolásán, az éttermek étlapjain és az internetes ételrecepteken hiteles számokat tüntetnek fel, amelyek elárulják, hány kalóriát fogyasztunk. Ezeket a számokat szentírásnak...Bővebben >>
RAKTÁRON - Küldési idő: 4-5 nap
- 9%

Bővebben...

Egy cambridge-i elhízáskutató mindent megkérdőjelez, amit a kalóriákról és a kalóriák számlálásáról tudni véltünk.

A kalóriákkal mindenütt találkozunk. Az élelmiszerek csomagolásán, az éttermek étlapjain és az internetes ételrecepteken hiteles számokat tüntetnek fel, amelyek elárulják, hány kalóriát fogyasztunk. Ezeket a számokat szentírásnak vesszük – számolgatjuk, és az étkezésünkkel próbáljuk lefaragni a mennyiségüket, sőt ha hiszünk néhány „szakértőnek”, varázslatos módon el is tüntetjük őket. Mindannyian tudjuk, és a kormányzatok is ezt sulykolják, hogy akkor fogyunk, ha több kalóriát égetünk el, mint amennyit beviszünk. Ám ez valójában tévedés.

Miért nem a kalóriák számítanak című művében Dr. Giles Yeo cambridge-i elhízáskutató megkérdőjelezi a hagyományos modellt, és bebizonyítja, hogy nem minden kalória egyenlő. Elmagyarázza, miért látszanak sikeresnek a népszerű fogyókúrás étrendek – legalábbis rövidtávon –, miért bizonyulnak végül mégis hibásnak, és megtudjuk, mi köze van környezetünknek a testméretünkhöz.

Amint megértjük, miért nem számítanak a kalóriák, más döntéseket hozunk az ételek kiválasztásáról, és rájövünk, hogy mit kell számolgatnunk kalóriák helyett. Ez a gyakorlatias, tudományos alapokon nyugvó, tanulságos történetekkel teli kötet a létező legszórakoztatóbb diétás útmutató.

Adatok

Kötésmód: 
puha kötés
Oldalszám: 
320
Kiadás dátuma: 
2023

Kedvenc kategóriák

Cookies