Powered by Smartsupp

Jelenlegi hely

Náluk keresd Jolánt!

Náluk keresd Jolánt!

Kötésmód: 
puha kötés
Oldalszám: 
176
Kiadás dátuma: 
2024
Olvasási idő:
4-5 óra
Hová tűnt Jolán? Szruel-Joszel egész életében kereste a nővérét, akinek nyoma veszett azon a napon, amikor Magyarországot megszállták a németek. Szruel-Joszel túlélte a háborút, alijázott, és családot alapított Izraelben. Mégis, a múlt fájdalmát, nővérét kereső kísérleteinek minden kudarcát oktatói, nevelői munkájának örömteli sikerei sem...Bővebben >>
Előrendelhető
- 13%
Várható megjelenés: 2024.06.20.
Előrendelés
Náluk keresd Jolánt!
Várható megjelenés: 2024.06.20.
Előrendelés

Bővebben...

Hová tűnt Jolán?
Szruel-Joszel egész életében kereste a nővérét, akinek nyoma veszett azon a napon, amikor Magyarországot megszállták a németek. Szruel-Joszel túlélte a háborút, alijázott, és családot alapított Izraelben. Mégis, a múlt fájdalmát, nővérét kereső kísérleteinek minden kudarcát oktatói, nevelői munkájának örömteli sikerei sem feledtették. Érezte, nem találhat lelki békére, amíg nem akad elveszett nővére nyomára.
És akkor, hetven év után csoda történik.
Amikor már minden reménye szertefoszlott, úttalan utakon mégis rátalál Jolán fiaira, és gondolatban bocsánatot kérhet nővérétől azért, amiért és ahogyan elváltak útjaik.
Dr. Hemda Weiss, Szruel-Joszel, illetve Joszef lánya apja utolsó kívánságának eleget téve megírta a család történetét. Egy családét, amelyben a földrajzi távolság és a nyelvi akadályok ellenére egymásra találnak a családtagok, együtt indulnak a múlt nyomába, rendezik magukban és egymással a hit és a vérségi kötelék jelentőségét, valamint a bennünk élő múlt jelenlétét a sorsok és az új nemzedék életében.

Professzor Hemda Smilovics-Weiss orvos, Szruel-Joszel Smilovics egyetlen lánya. Apja nővére, Jolán keresése egész életét végigkísérte, végül megírta apja és családja történetét. Ez az első könyve, először héberül jelent meg, 2022-ben.
Hemda Weiss Tel-Avivban született, férje is orvos, egy lányuk és egy fiuk van.

Adatok

Kötésmód: 
puha kötés
Oldalszám: 
176
Kiadás dátuma: 
2024

Kedvenc kategóriák

Cookies