Jelenlegi hely

Unpublished
Grit - Hogyan vezet sikerhez a kitartás és a lelkesedés

Grit - Hogyan vezet sikerhez a kitartás és a lelkesedés

Kötésmód: 
Fűzve
Oldalszám: 
423 oldal
Kiadás dátuma: 
2020
Olvasási idő:
10-11 óra
Mi a kiemelkedő teljesítmény titka? Miért vallanak egyesek kudarcot, mások pedig miért sikeresek? Angela Duckworth amerikai pszichológus megmutatja, hogy a titok nyitja az ún. Grit-hatás. Ez az erő akkor lép működésbe, ha az elszántság, a kitartás, az...Bővebben >>
Kivonva a forgalomból

Bővebben...

Mi a kiemelkedő teljesítmény titka? Miért vallanak egyesek kudarcot, mások pedig miért sikeresek? Angela Duckworth amerikai pszichológus megmutatja, hogy a titok nyitja az ún. Grit-hatás. Ez az erő akkor lép működésbe, ha az elszántság, a kitartás, az állhatatosság és a szenvedély hosszú távú célokkal párosul.
Legyen szó diákokról, sportolókról, zenészekről, cégvezetőkről, alkotóművészekről vagy bármilyen egyéb hivatásról, a grit felfedezhető minden nagy teljesítményt elérő ember életútjában. A szerző saját személyes élettörténetét felhasználva kutatási eredményekkel és érdekfeszítő esettanulmányokkal mutatja be, hogy alapvetően nem a szerencse és a veleszületett tehetség határozza meg lehetőségeinket és teljesítményünket. Sokkal fontosabb tényező az akaraterő, a kitartás és az állhatatosság. A tehetséggel szemben ráadásul ezek fejleszthetők.

o Miért számít kétszer annyit az erőfeszítés, mint a tehetség?
o Hogyan hozhatjuk működésbe a Grit-hatást az IQ-nktól és a körülményeinktől függetlenül?
o Hogyan élvezhetjük egy életen át mindazt, amit csinálunk?
o Hogyan válhat a gyakorlás szenvedés helyett örömforrássá?
o Mi tesz jót a gyereknek: a szerető támogatás vagy magas elvárások?

Adatok

Kötésmód: 
Fűzve
Oldalszám: 
423 oldal
Kiadás dátuma: 
2020
Méret: 
21 x 14 cm
Könyv műfaj: 

Kedvenc kategóriák

Cookies