Jelenlegi hely

Mi megvédjük a koronát, a korona megvéd minket - Fejezetek a Magyar Királyi Koronaőrség történetéből

Mi megvédjük a koronát, a korona megvéd minket - Fejezetek a Magyar Királyi Koronaőrség történetéből

Kötésmód: 
keménytábla
Oldalszám: 
288
Kiadás dátuma: 
2022
Olvasási idő:
7-8 óra
Ha a kezünkbe vesszük a kötetet, akkor a borítón látható ferde, sérült kereszt már első pillanatban rámutat arra: a koronát valóban óvni, védeni kell, és a Koronaőrségre mindig szükség van, ahogy szükség volt rájuk ez elmúlt évszázadokban is. A kereszt fényes körvonala mögül a koronán található alakok közül Mihály arkangyal néz ránk, akinek...Bővebben >>
RAKTÁRON - Küldési idő: 4-5 nap
- 9%

Bővebben...

Ha a kezünkbe vesszük a kötetet, akkor a borítón látható ferde, sérült kereszt már első pillanatban rámutat arra: a koronát valóban óvni, védeni kell, és a Koronaőrségre mindig szükség van, ahogy szükség volt rájuk ez elmúlt évszázadokban is. A kereszt fényes körvonala mögül a koronán található alakok közül Mihály arkangyal néz ránk, akinek jelképe a kardja, akaratereje hatalmas, és hűsége megingathatatlan. Alakja mögött a magyar zászlóban is középpontban álló fehér szín, melynek jelentése a hűség, talán egyetlen szóban összefoglalja mindazt, ami már 1526-ban is megfogalmazódott Perényi Péter esküjében is:
„a rám ruházott tisztséget ellátom, a Szent Koronát és tartozékait társammal, István nádorral együtt Visegrád várában hűségesen megtartom és megőrzöm…”

Adatok

Kötésmód: 
keménytábla
Oldalszám: 
288
Kiadás dátuma: 
2022

Kedvenc kategóriák

Cookies