Powered by Smartsupp

Jelenlegi hely

A furcsa macska napja - Typotex Világirodalom
- 13%

A furcsa macska napja - Typotex Világirodalom

Kötésmód: 
puha kötés
Oldalszám: 
336
Kiadás dátuma: 
2024
Olvasási idő:
8-9 óra
Kaarna telefonhívást kap a gondozóotthonból, ahol demenciába süllyedt anyját ápolják – siessen, ha még életben akarja találni. Késve ér oda, és a gyász első perceit hátborzongató esemény szakítja félbe. Ezzel váratlan fordulatok sora veszi kezdetét, amelyek tönkreteszik a városépítészként dolgozó férfi gondosan megtervezett napirendjét, végül...
Előrendelhető
Várható megjelenés: 2024.10.10.
Előrendelés
A furcsa macska napja - Typotex Világirodalom
Várható megjelenés: 2024.10.10.
Előrendelés

Bővebben...

Kaarna telefonhívást kap a gondozóotthonból, ahol demenciába süllyedt anyját ápolják – siessen, ha még életben akarja találni. Késve ér oda, és a gyász első perceit hátborzongató esemény szakítja félbe. Ezzel váratlan fordulatok sora veszi kezdetét, amelyek tönkreteszik a városépítészként dolgozó férfi gondosan megtervezett napirendjét, végül pedig fölforgatják az egész életét, a múltat és a jövőt egyaránt. Milyen titkokat őrzött az anyja, a nemzetközi karriert befutott pszichoterapeuta? Kaarna a múlt nyomába eredve eszeveszett hajszába kezd, a rejtélyek azonban egyre csak sokasodnak, ahogy az elfeledett és most felszínre kerülő emlékek az egyik váratlan fordulattól a másikig vezetik a férfit. Vajon vissza lehet-e térni a demencia ködös mélyéről? Megbízhatunk-e az emlékezetünkben és az emlékeinkben? A furcsa macska napja egyetlen nap alatt játszódó története krimiszerű feszültséggel boncolgatja az emlékezés és a felejtés határait, Pasi Ilmari Jääskeläinen letehetetlen regénye a részletgazdag valóság és a burjánzó fantázia határvidékére kalauzolja el az olvasót.

„A notesz egy megdöbbentően részletes leírást is tartalmazott az anyámmal tett első könyvtári látogatásomról, amelynek kezdetén a könyvek bősége okozta ámulatomban fenékre pottyantam. Ez is a notesz jobb oldalán szerepelt, Kaarna II. emlékei között.
Ugyanott a bal oldalon jóval rövidebb beszámoló állt a látogatásról. Ebben a számomra ismeretlen verzióban apám társaságában ismerkedtem meg a könyvtárral. Említésre került a kíváncsi könyvtáros. Nem pottyantam fenékre az ámulattól, de a leírásban szerepelt, hogy megbotlottam a cipőfűzőmben, és emiatt zavarba jöttem.”

Pasi Ilmari Jääskeläinen (1966) finn író és irodalomtanár. Gazdagon áradó fantáziája kapcsán gyakran emlegetik a mágikus realizmust, ő maga azonban a reálfantázia terminussal jellemzi írásait. Könyveit számos díjjal ismerték el, többek között kétszer is megkapta a Kuvastaja-díjat, amelyet a Finn Tolkien Társaság ítél oda az év legjobb fantasykönyvének. Műveit 15 nyelvre fordították le. Kiadónknál korábban megjelent regénye a Dombvárosi rejtekjáratok (2020).

Adatok

Kötésmód: 
puha kötés
Oldalszám: 
336
Kiadás dátuma: 
2024

Kedvenc kategóriák

Cookies