Powered by Smartsupp

Jelenlegi hely

Isten keze - 1800
- 13%

Isten keze - 1800

Kötésmód: 
puha kötés
Oldalszám: 
360
Kiadás dátuma: 
2024
Olvasási idő:
8-9 óra
A valós történelmi eseményeken alapuló és – néhány kivételtől eltekintve – valós szereplőket felvonultató regény szerzője egy fiatal francia történész, a forradalom és a császárság korának kutatója, aki meglepetésekkel teli történelmi krimijét álnéven – Tristan Mathieu-ként – publikálta. 1800 karácsonyán merényletet követnek el a Franciaországot...
Előrendelhető
Várható megjelenés: 2024.11.29.
Előrendelés
Isten keze - 1800
Várható megjelenés: 2024.11.29.
Előrendelés

Bővebben...

A valós történelmi eseményeken alapuló és – néhány kivételtől eltekintve – valós szereplőket felvonultató regény szerzője egy fiatal francia történész, a forradalom és a császárság korának kutatója, aki meglepetésekkel teli történelmi krimijét álnéven – Tristan Mathieu-ként – publikálta.

1800 karácsonyán merényletet követnek el a Franciaországot ekkor még nem császárként, hanem első konzulként kormányzó Bonaparte Napóleon ellen. Az összeesküvők egy szekéren elrejtett puskaporos hordót robbantanak fel abban az utcában, ahol az első konzul hintója elhalad. A robbanás sokakat megöl, ám Bonaparte sértetlen marad. Rendőrminiszterére, Joseph Fouchéra vár a feladat, hogy kiderítse, kik voltak a merénylők, és kinek a megbízásából cselekedtek.
A nyomozás nem ígérkezik könnyűnek, hiszen a királyság visszaállítását és a lefejezett XVI. Lajos száműzött fivérének megkoronázását tervező royalisták mellett a Köztársaságot mindenkivel szemben megvédeni kívánó jakobinusoknak is jó okuk lehetett a korlátlan egyeduralomra törő Bonaparte megölésére. Fouché dolgát az is nehezíti, hogy örök ellenlábasa, a külügyminiszteri posztot betöltő Charles-Maurice de Talleyrand bizalmi emberei is bekapcsolódnak az összeesküvők utáni hajszába, és az ő színre lépésük drámai fordulatok egész sorát és jó néhány ember halálát hozza magával.
Szintén Talleyrand embereinek köszönhető, hogy a nyomozás kiterjed arra a rejtélyes halálesetre is, amely meghatározta Franciaország sorsát, ugyanis bizonyos jelek arra mutatnak, hogy az a gyermek, aki 1795 júniusában a Temple börtönben elhunyt, talán mégsem a trónörökös herceg, a kivégzett király fia volt…

Adatok

Kötésmód: 
puha kötés
Oldalszám: 
360
Kiadás dátuma: 
2024

Kedvenc kategóriák

Cookies