Powered by Smartsupp

Jelenlegi hely

A nőkről - Helikon Zsebkönyvek 141.
- 9%

A nőkről - Helikon Zsebkönyvek 141.

Kötésmód: 
keménytábla
Oldalszám: 
204
Kiadás dátuma: 
2024
Olvasási idő:
5-6 óra
A 2004-ben elhunyt Susan Sontag a múlt század egyik legeredetibb és legizgalmasabb gondolkodója volt. Esszékötetei (mint A fényképezésről vagy A betegség mint metafora) immár klasszikusnak számítanak. Ebben a kötetben a nőkkel, a női problémákkal vagy egyszóval a feminizmussal kapcsolatos változatos írásai szerepelnek. Szó esik az öregedésről mint...
Előrendelhető
Várható megjelenés: 2024.09.04.
Előrendelés
A nőkről - Helikon Zsebkönyvek 141.
Várható megjelenés: 2024.09.04.
Előrendelés

Bővebben...

A 2004-ben elhunyt Susan Sontag a múlt század egyik legeredetibb és legizgalmasabb gondolkodója volt. Esszékötetei (mint A fényképezésről vagy A betegség mint metafora) immár klasszikusnak számítanak. Ebben a kötetben a nőkkel, a női problémákkal vagy egyszóval a feminizmussal kapcsolatos változatos írásai szerepelnek. Szó esik az öregedésről mint ami a nőknek különleges kihívásokkal és megaláztatásokkal járó folyamat; az „igazi” női emancipáció lehetőségeiről; a szépségről, melynek bálványozása megerősíti a nők függő helyzetét; egy hosszú esszé pedig a Leni Riefenstahlról, a náci rezsim híres filmrendezőjéről kialakult mítosz bravúros dekonstruálása.
Sontag mindig elgondolkodtató, gyakran provokatív; s amikor a nők helyzetéről ír, hol harcos feministának, hol a lelki mélységek elragadó feltárójának mutatkozik.

„A szépség – a nők feladata társadalmunkban – valójában a leigázásuk színtere.”

Adatok

Kötésmód: 
keménytábla
Oldalszám: 
204
Kiadás dátuma: 
2024

Kedvenc kategóriák

Cookies