Jelenlegi hely

Öregek könyve

Öregek könyve

Kötésmód: 
keménytábla
Oldalszám: 
80
Kiadás dátuma: 
2021
Olvasási idő:
1-2 óra
1976 decemberében, 45 éve jelent meg a kolozsvári Kriterion kiadásában az Öregek könyve, Plugor Sándor és Szilágyi Domokos azóta is kultikusnak számító kötete. A könyvet megjelenése első napjaiban elkapkodták, lényegében órák alatt elfogyott: Szilágyi Domokos munkásságát ekkor már általános érdeklődés övezte, de az életmű figyelme mellett...Bővebben >>
RAKTÁRON - Küldési idő: 4-5 nap
- 13%

Bővebben...

1976 decemberében, 45 éve jelent meg a kolozsvári Kriterion kiadásában az Öregek könyve, Plugor Sándor és Szilágyi Domokos azóta is kultikusnak számító kötete. A könyvet megjelenése első napjaiban elkapkodták, lényegében órák alatt elfogyott: Szilágyi Domokos munkásságát ekkor már általános érdeklődés övezte, de az életmű figyelme mellett meghatározó volt a címben is sugallt tartalom gazdag értelmezési lehetősége, hiszen az öregek sorsába olyan nyilvánvalóan bele lehetett látni a lét időbe vetettségének kérdésein túl az erdélyi sors aggasztó állapotát. Ugyancsak fokozta a várakozást a téma újszerű megközelítése, a társszerzőség dialógusban álló különlegessége, minden szimbolikus elem mellett azonban a fő ok a megrendítő egybeesés volt: Szilágyi Domokos közvetlenül a könyv megjelenése előtt öngyilkosságot követett el, így a poémából mindenki Erdély első számú költőjének hagyatékát próbálta kiolvasni. A kötetet, akárcsak első megjelenésekor, Plugor Sándor munkái teszik még megrendítőbbé.
Az Öregek könyve ezúttal az erdélyi grafikusművész 20 további rajzával, valamint fia, Plugor Magor előszavával kiegészítve jelenik meg.

Adatok

Kötésmód: 
keménytábla
Oldalszám: 
80
Kiadás dátuma: 
2021

Kedvenc kategóriák

Cookies