Jelenlegi hely

Rengéshullám - Jack Courtney kalandjai 3.

Rengéshullám - Jack Courtney kalandjai 3.

Kötésmód: 
puha kötés
Oldalszám: 
320
Kiadás dátuma: 
2023
Olvasási idő:
7-8 óra
Jack a barátaival egy környezetvédelmi témájú pályázatra készít filmet. Expedícióra indulnak a sarkvidékre - de persze nem csak csodás felvételeket szándékoznak készíteni. Ki kell deríteniük, Jonny Armfield vajon az-e, akinek mondja magát. Xanderrel, Ameliával és Calebbel csatlakoznak Armfieldhez és üzlettársaihoz, kutyaszánt és hómobilt vezetnek,...Bővebben >>
RAKTÁRON - Küldési idő: 4-5 nap
- 9%

Bővebben...

Jack a barátaival egy környezetvédelmi témájú pályázatra készít filmet. Expedícióra indulnak a sarkvidékre - de persze nem csak csodás felvételeket szándékoznak készíteni. Ki kell deríteniük, Jonny Armfield vajon az-e, akinek mondja magát. Xanderrel, Ameliával és Calebbel csatlakoznak Armfieldhez és üzlettársaihoz, kutyaszánt és hómobilt vezetnek, kipróbálják a lékhorgászatot és iglut építenek, közben elszántan igyekeznek fényt deríteni a titokra, hogy valójában mi a célja a Sarkvidéki Áramlat tengeri útjának. Gyanújuk szerint ugyanis nem a megújuló energia az, ami a konzorciumot érdekli, éppen ellenkezőleg: cseppfolyós földgáz után kutatnak, nem éppen legális eszközökkel…

Adatok

Kötésmód: 
puha kötés
Oldalszám: 
320
Kiadás dátuma: 
2023

A szerzőről

Wilbur Addison Smith (Broken Hill, Észak-Rhodézia, 1933. január 9. – Fokváros, Dél-afrikai Köztársaság, 2021. november 13.) dél-afrikai író.

Gyermekkorában, 18 hónaposan elkapta a maláriát, majd tíz nap alatt kigyógyult belőle. Egy farmon nőtt fel, gyermekkorában sokat vadászott és túrázott. Az édesanyjától kapott könyvek felkeltették az érdeklődését a könyvek és az írás iránt, de apja lebeszélte róla. Wilbur a Cordwalles Preparatory Schoolba, járt Michaelhouseban, Natalban. Majd a Rhodes Egyetemre jelentkezett, hogy újságíró lehessen, de apja tanácsára könyvelő lett. 1964-ben publikálta első regényét a Amikor az oroszlán zabál (When the Lion Feeds)-t, miközben a Salisbury Inland Revenue-nak dolgozott.

Megnősült, két gyermeke született, ezután könyvszakértőként dolgozott tovább. 24 éves volt, amikor első házassága felbomlott. 1964-ben, miután kiadta első regényét, újra megnősült, ám ez a házassága sem lett tartósabb az előzőnél. 1971-ben harmadszor is megnősült, Danielle Thomast vette el, aki vezérfonalként szolgált könyvei megírása során, egészen 1999-ben bekövetkezett haláláig. 2000 májusában Tádzsikisztánban vette feleségül Mokhiniso Rakhimovát.

Kedvenc kategóriák

Cookies