Jelenlegi hely

Történelmi Világatlasz 2022.

Történelmi Világatlasz 2022.

Kötésmód: 
keménytábla
Oldalszám: 
246
Kiadás dátuma: 
2022
Olvasási idő:
6-7 óra
Az új, 92 oldallal bővített Történelmi Világatlasz 456 különböző térképen mutatja be azt a hosszú történelmi utat, amelyet az emberiség a XXI. század elejéig megtett. A kiadvány négy nagy részből áll: - egyetemes történelem napjainkig - Magyarország történelme napjainkig - kronológia - névjegyzék Az első rész 330 térképe az emberiség egészével...Bővebben >>
RAKTÁRON - Küldési idő: 4-5 nap
- 9%

Bővebben...

Az új, 92 oldallal bővített Történelmi Világatlasz 456 különböző térképen mutatja be azt a hosszú történelmi utat, amelyet az emberiség a XXI. század elejéig megtett.
A kiadvány négy nagy részből áll:
- egyetemes történelem napjainkig
- Magyarország történelme napjainkig
- kronológia
- névjegyzék
Az első rész 330 térképe az emberiség egészével foglalkozik. A megújult történelmi atlasz olyan az előző évezred végén és az új évezred elején lezajlott történelmi jelentőségű eseményekkel egészült ki, mint pl. a II. világháború óta kialakult válsággócok, fegyveres konfliktusok, vagy az európai integrációs folyamat.
A Magyarországot ábrázoló rész 126 térképe előbb a Kárpát-medence történetét tárgyalja, majd a távoli őshazától kiindulóan követi a magyarság történelmi útját szinte napjainkig a parlamenti választásokkal és a határon túl élő magyarsággal bezárólag.
A kronológiai táblázatok szervesen kapcsolódnak a térképek tartalmához, segítenek az időrendi összehasonlításban az egyes földrészek, illetve a nagy tájegységek történelmi jelentőségű eseményei között.

A névmutató az atlaszban szereplő közigazgatási-, földrajzi- és népnevek gyors megtalálását teszi lehetővé, illetve utal az egyes nevek korszakonkénti használt különböző nyelvi és alakváltozataira is.

Adatok

Kötésmód: 
keménytábla
Oldalszám: 
246
Kiadás dátuma: 
2022

Kedvenc kategóriák

Cookies