Jelenlegi hely


TRIANON - 100 éve történt

Ez a csodálatos kivitelezésű EMLÉK-ALBUM napjaink egyik legaktuálisabb témájára - a 100 évvel ezelőtt megtörtént nemzeti tragédiánkra - Trianonra hívja fel a figyelmet szívhez szóló történekkel,  levélrészletekkel, személyes visszaemlékezésekkel,  hiteles feljegyzésekkel - átfogó képet adva  a trianoni eseményekről minden szomorúságával együtt.

Aki szívén viseli a hazája sorsát, aki szeretné megismerni kis hazánk legfájóbb időszakát, aki bár nem szívesen, de teljes szívvel térne vissza gondolatba a 20. századi Magyarországra, aki szeretne érdekes történeteket hiteles forrásból megismerni - ez a könyv ALAPKÖNYV.

A kötetben hiteles történelmi dokumentumok, diplomáciai és katonai jegyzékek, naplótöredékek és levélrészletek, sajtóanyagok és személyes visszaemlékezések által bontakozik ki Trianon megrázó históriája, az oktrojált békeszerződés előzményei és szerteágazó következményei.
Az olvasó kortárs dokumentumok által ismerheti meg a magyar nemzet legsúlyosabb 20. századi tragédiáját: olyan szemtanúk beszélnek az eseményekről, akik alakítói, végrehajtói, vagy éppen elszenvedői voltak a történelmünket befolyásoló kül- és belpolitikai, diplomáciai és katonai döntéseknek.

Felvonulnak azok a személyek, akik meghatározó szereppel bírtak a viharos időkben:
IV. Károly *  Károlyi Mihály *  Apponyi Albert *  Horthy Miklós *  Teleki Pál * Dálnoki Miklós Béla.
Az archív anyagokat tárgyilagos hangvételű jegyzetek, korabeli, hiteles fotók segítenek történelmi kontextusba helyezni...

RAKTÁRON – azonnal küldjük!
Kötésmód: 
Kötve
Oldalszám: 
95
Méret: 
24 x31
17,00 €
13,99 €
-17,71% (3,01 €)
;