Jelenlegi hely

Aggódó testünk - Az egészségszorongástól a belső biztonságig

Aggódó testünk - Az egészségszorongástól a belső biztonságig

Kötésmód: 
puha kötés
Oldalszám: 
328
Kiadás dátuma: 
2023
Olvasási idő:
8-9 óra
Miért érzünk gyakran bűntudatot, ha betegek vagyunk, és hogy lehet ezt feloldani? Miként termelhetnek újabb aggodalmakat a divatos diéták és a boldogságtréningek? Hogyan befolyásolja a testképünk az önértékelésünket? Az információs társadalom hatására jó ideje velünk van az általános elbizonytalanodás, de a koronavírus-járvány, a klímaválság és a...Bővebben >>
RAKTÁRON - Küldési idő: 4-5 nap

Bővebben...

Miért érzünk gyakran bűntudatot, ha betegek vagyunk, és hogy lehet ezt feloldani?
Miként termelhetnek újabb aggodalmakat a divatos diéták és a boldogságtréningek?
Hogyan befolyásolja a testképünk az önértékelésünket?

Az információs társadalom hatására jó ideje velünk van az általános elbizonytalanodás, de a koronavírus-járvány, a klímaválság és a háború fenyegetése miatt különösen felerősödtek a szorongásaink és az egzisztenciális félelmeink. Aggódunk az egészségünk, a gyógyszerek és élelmiszerek kockázatai, valamint a nehezen kontrollálható stressz miatt. Mindez jelentős hatást gyakorol a viselkedésünkre, az egészségünket befolyásoló szokásaink és függőségeink kialakulására.
Csabai Márta, a hazai egészségpszichológia meghatározó személyisége nemzetközi kutatások, társadalmi-kulturális példák, továbbá médiatartalmak pszichológiai elemzése alapján feltárja, hogyan kezeljük az egészségünkkel és a testünkkel kapcsolatos félelmeinket. Megerősít minket abban, hogy nem vagyunk egyedül kérdéseinkkel, a társadalmi és pszichológiai összefüggések megértése és a bemutatott megoldások pedig közelebb visznek testi-lelki biztonságunk megtalálásához.

"Rákdiagnózisom óta erőteljes viszonyban élek a testemmel és annak viszontagságos bel- és külalakjaival. Most pedig a kezemben tarthatom ezt a "kézikönyvet", amely úgy tesz fel számos megkerülhetetlen kérdést, hogy egyúttal el is indít a megválaszolás útján. Mert az egészségünkben nincs egzakt válasz, csak egyénre szabott feleletek vannak."
Szentesi Éva
író

"Testünkhöz való viszonyunk sokszor nehezen kibogozható, ám alapvető meghatározója az egészséges pszichológiai működésnek, és bizony meglehetősen sérülékeny is. Csabai Márta könyve éppen ezt a bonyolult kapcsolatot mutatja be szakmailag korrekt módon, ugyanakkor nagyon olvasmányosan. A kötet felfogható útmutatóként is, hogy elkerülhessük világunk testtel kapcsolatos csapdáit, így mindenkinek csak ajánlani tudom."
Prof. Köteles Ferenc
pszichológus, egyetemi tanár, az MTA doktora

Adatok

Kötésmód: 
puha kötés
Oldalszám: 
328
Kiadás dátuma: 
2023

Kedvenc kategóriák

Cookies