Jelenlegi hely

Ami sok, az sok - Írások a Magyar Nemzetben

Ami sok, az sok - Írások a Magyar Nemzetben

Kötésmód: 
keménytábla
Oldalszám: 
352 oldal
Kiadás dátuma: 
2023
Olvasási idő:
8-9 óra
Az elmúlt válságos évek éppen aktuális helyzetelemzéseit az eltelt idő igazolta - vagy éppenséggel megcáfolta. Nógrádi György legújabb kötetében azokat az írásokat gyűjtötte össze, amelyek az elmúlt hetek,...Bővebben >>
RAKTÁRON - Küldési idő: 4-5 nap
- 13%

Bővebben...

Az elmúlt válságos évek éppen aktuális helyzetelemzéseit az eltelt idő igazolta - vagy éppenséggel megcáfolta.

Nógrádi György legújabb kötetében azokat az írásokat gyűjtötte össze, amelyek az elmúlt hetek, hónapok, évek nmzetközi fejleményeit tekinti át, a tőlemegszokott módon globális, világpolitikai kontexusba ágyazva a felmerülő helyi vagy regionális problémákat...

Adatok

Kötésmód: 
keménytábla
Oldalszám: 
352 oldal
Kiadás dátuma: 
2023
Méret: 
20 x 13 cm

A szerzőről

Nógrádi György (Budapest, 1949. május 22. –) magyar biztonságpolitikai szakértő, közgazdász, egyetemi tanár, a hadtudományok kandidátusa. Több tucat tudományos publikáció és számos könyv szerzője, valamint számos ismeretterjesztő előadás előadója.

Fiatalon asztaliteniszezett, majd a Közgazdaságtudományi Egyetemre került, ahol idegenvezetőként dolgozott, hogy minél többet utazhasson. Az egyéves képzés után Jugoszláviába küldték, ahol hosszú éveken keresztül vezetett csoportokat. Doktori értekezéseit német témákból írta, és több egyetemen tanított. Kutatási területei a biztonságpolitika terén: biztonsági dilemmák a II. világháborútól napjainkig és a védelemgazdaság makrofolyamatai; politika- és hadtudományok. Rengeteget utazik, részben szakmai célból, részben kikapcsolódásból. Találkozott már szinte minden európai és észak-amerikai vezető politikussal. Azonban arra a legbüszkébb, hogy a NATO-ba is meghívták: tartson tájékoztatót a szövetség vezetői számára. Horn Gyula után Nógrádi volt a második magyar, akit ilyen megtiszteltetés ért.

Nős, felesége 1982 óta Kiss Magdolna bölcsész-közgazdász, festőművész. Lánya, Anna Linda (1984) állatorvos. Hobbija az utazás, az úszás és a bélyeggyűjtés.

Kedvenc kategóriák

Cookies