Jelenlegi hely

Dacszövetség 1. - Hamburgi regények

Dacszövetség 1. - Hamburgi regények

Kötésmód: 
keménytábla
Oldalszám: 
320
Kiadás dátuma: 
2023
Olvasási idő:
7-8 óra
Dacszövetség Hamburg A nagyvilág kapujaként emlegetett kikötővároson 1892 nyarán végigsöpör a kolera. A nyomornegyedeket különösen könyörtelenül sújtja a járvány, amely a kis Frida családját sem kíméli. A kislány életébe mentőövként érkezik egy jó nevű hamburgi orvosfamília sarja, Sophie, akivel barátságot kötve olykor lehetősége nyílik...Bővebben >>
Előrendelhető
17,90 €
Várható megjelenés: 2023.08.14.
Előrendelés
Dacszövetség 1. - Hamburgi regények
17,90 €
Várható megjelenés: 2023.08.14.
Előrendelés

Bővebben a könyvről

Dacszövetség
Hamburg

A nagyvilág kapujaként emlegetett kikötővároson 1892 nyarán végigsöpör a kolera. A nyomornegyedeket különösen könyörtelenül sújtja a járvány, amely a kis Frida családját sem kíméli. A kislány életébe mentőövként érkezik egy jó nevű hamburgi orvosfamília sarja, Sophie, akivel barátságot kötve olykor lehetősége nyílik kiszabadulni a nehéz hétköznapokból. A gyermeki féltékenység és a szerencsétlen félreértések hatására azonban hamarosan felbomlik a kötelék.

Néhány év elteltével Frida varrónőként dolgozó anyjának látása annyira megromlik, hogy a fiatal lánynak kell a kisöccséről és az egyre betegebb édesanyjáról gondoskodnia. A csöndes, visszahúzódó teremtés, akit már fiatal kora ellenére megtépázott az élet, hosszú gyötrődés után meghozza a döntést, és elfogadja a kikötői kétes miliő kecsegtető ajánlatát. Itt kereszteződik az útja újra a sértett Sophie-val, az Afrikából érkező Najumával és a magyar, vadóc Katicával, aki egy betegség miatt nem szállhat fel a szüleivel az Amerikába tartó óceánjáróra.

Négy fiatal nő sorsa fonódik össze az Elba partján, akiket rossz döntések, hamis ígéretek és megtévesztő hazugságok örvénye ránt magával. Idővel egyre távolabb kerül tőlük a felszín és egyre közelebb a mély, míg végül mindannyian megérzik, hogy csakis összefogással változtathatnak az életükön.

Mekkora esélyük van a kikötő lányainak a boldogságra? Mennyi áldozatot kell ahhoz hozniuk, hogy új mederbe terelhessék az életüket? Hol a határ a barátság és egy érdekből született egylet között?

Palotás Petra legújabb trilógiája a Hanza-város egyik legérdekesebb korszakát tárja elénk. A Hamburgban élő, Év könyve díjas írónő ezúttal is remekel a hangulatteremtésben, a korhű történet igazi csemegeként szolgál a történelmi-romantikus regények kedvelői számára.

„Az írónő minden mondata egy kis varázslat, amit gondosan felépítve átad az olvasónak.” – Stau Olvas Blog

Adatok

Kötésmód: 
keménytábla
Oldalszám: 
320
Kiadás dátuma: 
2023

A szerzőről

Palotás Petra (Budapest, 1975. augusztus 9. –) magyar író, az RTL Klub korábbi műsorvezetője.

22 éves koráig (1997) édesanyjával és a testvérével a Gazdagréti lakótelepen élt. Szülei kiskorában elváltak. Első televíziós szereplése műsorvezetőként a Griff Gentlemen's Pop-rock fesztiválon volt, 1994-ben. Még ugyanebben az évben a Top Tv könnyűzenei műsorának volt a háziasszonya. 1995-ben a Bagoly Tv-nél dolgozott pár hónapot. 1997-ben a TV3-nál a Fekete-fehér című nyereményjátékot vezette, de hallhattuk hangját a Budapest Rádióban és a Roxy Rádióban is. 1999-ben diplomát szerzett a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen német bölcsész és kommunikációs szakon. Még ebben az évben csatlakozott az RTL Klubhoz, ahol a Bravo TV hozta meg neki az országos ismeretséget. 2005-ben indította el Te is jó nő vagy! tanfolyamát, ahol egy profi csapat segítségével átalakítja a nőket. 2006-ban jelent meg első könyve, a Bangkok titkai, melyet azóta számos másik követett.

2008-ban házasodott meg, azóta Hamburgban él férjével és kislányával.

Kedvenc kategóriák

Cookies