Jelenlegi hely

A Duna mentén - Dévénytől a Vaskapu-szorosig /Magyar Örökség

A Duna mentén - Dévénytől a Vaskapu-szorosig /Magyar Örökség

Kötésmód: 
keménytábla
Oldalszám: 
80
Kiadás dátuma: 
2021
Olvasási idő:
1-2 óra
A Duna természeti kincsekben gazdag partvidéke, vízének bősége a folyam mellett élő népek életében kiemelt szerepet játszott és játszik ma is. Már a rómaiak felhasználták hódító hadjárataikhoz, a középkorban kereskedelmi hajók jártak rajta Regensburgtól egész a Fekete-tenger kis-ázsiai partjáig, később a hódító török hadak jelentek meg hajóikkal a...Bővebben >>
RAKTÁRON - Küldési idő: 4-5 nap

Bővebben...

A Duna természeti kincsekben gazdag partvidéke, vízének bősége a folyam mellett élő népek életében kiemelt szerepet játszott és játszik ma is. Már a rómaiak felhasználták hódító hadjárataikhoz, a középkorban kereskedelmi hajók jártak rajta Regensburgtól egész a Fekete-tenger kis-ázsiai partjáig, később a hódító török hadak jelentek meg hajóikkal a folyamon. A Vaskapu XIX. századi szabályozása után minden addiginál nagyobb kereskedelmi forgalmat bonyolíthattak rajta, és turisztikai jellegű hasznosítása is fontossá vált.

Egykor a folyam középső, közel ezer kilométeres szakasza Dévénytől a Vaskapuig a történelmi Magyarország területén haladt, ma hat ország partját mossa. A Duna mentén tájképi, természeti és kultúrtörténeti értékek, építészeti remekművekben gazdag városi központok, szinte még érintetlen folyópartok, szigetek, kiterjedt hegyvidéki erdőségek, világörökségi helyszínek sorakoznak. Ezekből a kincsekből mutat meg egy színes csokorra valót ez a könyv.

Adatok

Kötésmód: 
keménytábla
Oldalszám: 
80
Kiadás dátuma: 
2021

Kedvenc kategóriák

Cookies