Jelenlegi hely

Gwendy utolsó feladata

Gwendy utolsó feladata

Kötésmód: 
puha kötés
Oldalszám: 
456 oldal
Kiadás dátuma: 
2023
Olvasási idő:
11-12 óra
Egy ​titokzatos, fekete kalapos és öltönyös férfi, Richard Farris egy mahagóni varázsdobozt bíz a tizenkét éves Gwendyre. A dobozka kezdetben apró ajándékokat ajánlott fel a kislánynak, de ez a színes nyomógombokkal ellátott...Bővebben >>
Beszerzés alatt! Küldési idő: 4-5 nap
- 4%

Bővebben a könyvről

Egy ​titokzatos, fekete kalapos és öltönyös férfi, Richard Farris egy mahagóni varázsdobozt bíz a tizenkét éves Gwendyre. A dobozka kezdetben apró ajándékokat ajánlott fel a kislánynak, de ez a színes nyomógombokkal ellátott eszköz hatalmas felelősséggel is járt, hiszen gazdája egyetlen mozdulattal bármikor elpusztíthatta volna bármelyik földrészt.

Adatok

Kötésmód: 
puha kötés
Oldalszám: 
456 oldal
Kiadás dátuma: 
2023
Méret: 
20 x 12 cm

A szerzőről

Stephen Edwin King (Richard Bachman néven is publikál) (Portland, Maine, 1947. szeptember 21. –) amerikai író, a jelenkor egyik legolvasottabb szerzője. Negyvennél is több nyelvre lefordított művei több mint 400 millió példányban keltek el világszerte, a legtöbb művét több-kevesebb sikerrel meg is filmesítették.

1947. szeptember 21-én született a maine-i Portland városában. King már hétéves korától kezdve írt történeteket. Nagy hatással voltak rá a gyermekkorában látott sci-fi- és fantasy-filmek, innen származik rajongása a horror műfaja iránt. Első történetei 19 éves korában jelentek meg, a Comics Review magazinban. A középiskola után felvételt nyert a Maine-i Egyetemre, Oronóban, angol nyelv és irodalom szakra. Első novellája, a The Glass Floor 1967-ben jelent meg. Három évvel később kezdett el dolgozni életművének központi regényfolyamán, A Setét Torony-sorozaton, melynek első kötete 1982-ben jelent meg. Első sikerei előtt is írt már regényeket, ezeket később átdolgozva, Richard Bachman álnéven jelentette meg.

Kingről köztudott, hogy fontosnak tartja az apró részletek kidolgozását, a folytonosságot és a visszatérő elemeket, szereplőket műveiben. Könyvei nagyrészt Maine államban játszódnak, bár olykor fiktív településeken, például Castle Rock városában. Köteteiben rengeteg utalás található az amerikai történelemre és kultúrára is.

Kedvenc kategóriák

Cookies