Powered by Smartsupp

Jelenlegi hely

Lét és írás - Feljegyzések 1959-1973

Lét és írás - Feljegyzések 1959-1973

Kötésmód: 
keménytábla
Oldalszám: 
444
Kiadás dátuma: 
2024
Olvasási idő:
11-12 óra
A Lét és írás titokzatos alkotás. Csak következtetni tudunk arra, mikor születhetett, ahogyan eredeti kéziratának hollététét is homály fedi. Két dolog azonban bizonyos: remekmű, amelyet az első Nobel-díjas magyar író szerkesztett naplóregénnyé. Szerzője legalább annyira filozófus, mint író. Olyan alkotó, aki még hisz az esztétika filozófiai...Bővebben >>
Előrendelhető
- 9%
Várható megjelenés: 2024.05.27.
Előrendelés
Lét és írás - Feljegyzések 1959-1973
Várható megjelenés: 2024.05.27.
Előrendelés

Bővebben...

A Lét és írás titokzatos alkotás. Csak következtetni tudunk arra, mikor születhetett, ahogyan eredeti kéziratának hollététét is homály fedi. Két dolog azonban bizonyos: remekmű, amelyet az első Nobel-díjas magyar író szerkesztett naplóregénnyé. Szerzője legalább annyira filozófus, mint író. Olyan alkotó, aki még hisz az esztétika filozófiai gyökereiben – vagyis aki a közönség, a piac és a politika elvárásainak kielégítése helyett az igazság feltárásában és megmutatásában találta meg saját hivatását. A Lét és írás minden korábbi forrásnál mélyebb betekintést enged a Kertész által megismert irodalmi, filozófiai és történeti források körébe. A naplószerű feljegyzésfüzért a szerző a Sorstalanság 1973-as visszautasítását követően állította össze a regény születéséhez kapcsolódó dokumentumokból.

Az író gondolatainak megértését és a kötetben való eligazodást mintegy 400 magyarázó jegyzet, gazdag fogalomtár és annotált névmutató segíti. A szerkesztő utószava a kézirat keletkezésének történetét, irodalmi és filozófiai hozamát tárja az olvasó elé.

Adatok

Kötésmód: 
keménytábla
Oldalszám: 
444
Kiadás dátuma: 
2024

Kedvenc kategóriák

Cookies