Jelenlegi hely

Litai (Imádságok)

Litai (Imádságok)

Kötésmód: 
Kötve
Oldalszám: 
80
Kiadás dátuma: 
2020
Olvasási idő:
1-2 óra
Hamvas Béla Litai (Imádságok) című „könyvecskéje” a kéziratos hagyatéknak kétségtelenül egyik legkülönösebb darabja. Nemcsak hangvétele és formája okán, hanem már keletkezésének...Bővebben >>
Beszerzés alatt! Küldési idő: 2-3 nap
- 22%

Bővebben a könyvről

Hamvas Béla Litai (Imádságok) című „könyvecskéje” a kéziratos hagyatéknak kétségtelenül egyik legkülönösebb darabja. Nemcsak hangvétele és formája okán, hanem már keletkezésének körülményei és külalakjának gondos megformálása folytán is – mert valóban egy kis, Hamvas által könyvszerűen elkészített írásról van szó, amelyet külön lapokból hajtogatva, saját kezűleg bekötve és védőborítóval ellátva állított össze. Különlegességét emeli, hogy azon ritka kéziratok közé tartozik, amelyek a Remetehegy oldalában fekvő otthonukat 1945-ben ért, könyvtárát és addigi kéziratait egyaránt megsemmisítő bombatalálat előtti időkből megmaradtak.

Az 1939-ben keletkezett Litai valójában egy személyes konfliktus szülötte, amelyet Hamvas Béla a személyes megszólítás és tisztázás szándékával fogalmazott meg, mégpedig második feleségéhez, Kemény Katalinhoz fordulva, a kettejük közt támadt feszültség és távolság oldására.

Jelen kiadás hűen követi az eredeti kézirat formátumát és a kézírásos oldalak szövegképét – éppen úgy, ahogyan azt Hamvas Béla papírra vetette.

Adatok

Kötésmód: 
Kötve
Oldalszám: 
80
Kiadás dátuma: 
2020
Méret: 
15 x24
Könyv műfaj: 

Kedvenc kategóriák

Cookies