Jelenlegi hely

Pillanatképek a magyar középkorból

Pillanatképek a magyar középkorból

Kötésmód: 
keménytábla
Oldalszám: 
256
Kiadás dátuma: 
2023
Olvasási idő:
6-7 óra
"Az olvasó a Pillanatképek a magyar középkorból című kötetet tartja a kezében, mely félszáz rövid tanulmányon keresztu¨l enged betekintést a középkori ember mindennapi életébe. Vajon ku¨lönböztek-e a több évszázaddal korábban élők hétköznapjai a miénktől, avagy a technikai vívmányok okozta változást leszámítva a maihoz hasonló helyzetekkel...Bővebben >>
RAKTÁRON - Küldési idő: 4-5 nap
- 9%

Bővebben...

"Az olvasó a Pillanatképek a magyar középkorból című kötetet tartja a kezében, mely félszáz rövid tanulmányon keresztu¨l enged betekintést a középkori ember mindennapi életébe. Vajon ku¨lönböztek-e a több évszázaddal korábban élők hétköznapjai a miénktől, avagy a technikai vívmányok okozta változást leszámítva a maihoz hasonló helyzetekkel szembesu¨ltek elődeink? Vajon elkeru¨lhették-e az adófizetést, u¨gyeik intézése során használtak-e csúszópénzt, jelen lehetett életu¨kben az ingatlanmaffia, kisegíthették-e sztáru¨gyvédek őket a bajból? Hamisították termékeiket vagy pénzeiket? Kis tételben vagy nagyban készítették, illetőleg értékesítették a tömeg- és luxuscikkeket? Vitás kérdéseiket tárgyalóasztal mellett, vagy kizárólag csatatéren döntötték el? Bu¨ntették-e az országgyűlésen viszálykodókat, illetve ismerték-e a karantén nyomasztó légkörét?

Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphat az olvasó a kötet hasábjain, a Lendu¨let Középkori Magyar Gazdaságtörténet Kutatócsoport és a Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézete Középkori Osztályának tagjai által jegyzett írásokból. A tanulmányok a történelem, a művészettörténet, a régészet, a heraldika és a numizmatika témaköréből merítenek, megismertetve az érdeklődőkkel a legújabb kutatási eredményeket is. A szemet gyönyörködtető színes illusztrációkkal kiegészu¨lő élvezetes olvasmányoknak köszönhetően a középkor világának mindennapjai mindannyiunk számára valóságossá és élményszerűvé válnak."

Adatok

Kötésmód: 
keménytábla
Oldalszám: 
256
Kiadás dátuma: 
2023

Kedvenc kategóriák

Cookies