Jelenlegi hely

Még nem is játszottunk

Még nem is játszottunk

Kötésmód: 
puha kötés
Oldalszám: 
160
Kiadás dátuma: 
2023
Olvasási idő:
3-4 óra
"Hartay Csaba új kötetében a gyerekkor ikonikus helyszínei, történetei, csínytevései elevenednek meg egy felnőtt férfi emlékein keresztül. A 80-as, 90-es évek világa, a trabantos vidéki kirándulások, a diszkó, a Depeche Mode és a boroskóla egy generáció közös életérzésének lenyomatai. Lírai, néhol melankóliába hajló, finom erezetű írásai a...Bővebben >>
RAKTÁRON - Küldési idő: 4-5 nap
- 9%

Bővebben...

"Hartay Csaba új kötetében a gyerekkor ikonikus helyszínei, történetei, csínytevései elevenednek meg egy felnőtt férfi emlékein keresztül. A 80-as, 90-es évek világa, a trabantos vidéki kirándulások, a diszkó, a Depeche Mode és a boroskóla egy generáció közös életérzésének lenyomatai. Lírai, néhol melankóliába hajló, finom erezetű írásai a gyerekkor szabadságának elvesztését dokumentálják; pillanatképek a régi balatoni nyaralásokról, játszótéri bandázásokról. Ugyanakkor nem az életközepi leltár keserű hiátusaira hívják föl a figyelmet, és nem is egy anzixot olvasunk a gulyáskommunizmus utolsó éveiről.

A szerző konklúzója lerombolja a nosztalgia sokszor közhelyes paneleit, a gyerekkor örökké tart – és utána még legalább egy nyáron át."

Adatok

Kötésmód: 
puha kötés
Oldalszám: 
160
Kiadás dátuma: 
2023

Kedvenc kategóriák

Cookies