Powered by Smartsupp

Jelenlegi hely

Kékestető
- 13%

Kékestető

Kötésmód: 
keménytábla
Oldalszám: 
320
Kiadás dátuma: 
2024
Olvasási idő:
7-8 óra
Téli álomvilág 1932-ben, közvetlenül a mátraházai szanatórium megépítése után Kékestetőn megnyitja kapuit az ország első gyógyszállója. Bár a hotel elsősorban a jómódú vendégeknek kínál kezeléseket, váratlan eseményeknek köszönhetően Ilka, a gyári munkás Miklós lánya is elutazhat a Mátrába, gyógyírt keresve a több éve tartó nehézlégzésére és...
Előrendelhető
Várható megjelenés: 2024.11.18.
Előrendelés
Kékestető
Várható megjelenés: 2024.11.18.
Előrendelés

Bővebben...

Téli álomvilág
1932-ben, közvetlenül a mátraházai szanatórium megépítése után Kékestetőn megnyitja kapuit az ország első gyógyszállója. Bár a hotel elsősorban a jómódú vendégeknek kínál kezeléseket, váratlan eseményeknek köszönhetően Ilka, a gyári munkás Miklós lánya is elutazhat a Mátrába, gyógyírt keresve a több éve tartó nehézlégzésére és köhögési rohamaira.
A 17 esztendős gimnazista lány itt ismerkedik meg Bálinttal, az első világháborúban megsérült katonatiszttel, Erzsivel, a Gyöngyösről származó ápolónővel, Otíliával, a szintén betegeskedő, idős dívával és még jó pár pácienssel, akikkel néhány hétre összefonódik az életük.
Álmok, félelmek, vágyak találkoznak a háromszintes épület folyosóin és az erdő hólepte, az égbe kapaszkodó fái alatt. Ki milyen titkot hozott magával a havas hegycsúcsra, mekkora veszélyt jelentenek az épület körül ólálkodó farkasok és az éjjelente felbukkanó sötét alak? Ki hagyhatja el gyógyultan az intézetet, és ki az, akit nem tudnak megmenteni a kezelések?
Palotás Petra, a történelmi-romantikus regények népszerű írónőjének páratlan hangulatú, zárt világban játszódó története egy különleges időutazásra invitálja az olvasót.

Adatok

Kötésmód: 
keménytábla
Oldalszám: 
320
Kiadás dátuma: 
2024

A szerzőről

Palotás Petra (Budapest, 1975. augusztus 9. –) magyar író, az RTL Klub korábbi műsorvezetője.

22 éves koráig (1997) édesanyjával és a testvérével a Gazdagréti lakótelepen élt. Szülei kiskorában elváltak. Első televíziós szereplése műsorvezetőként a Griff Gentlemen's Pop-rock fesztiválon volt, 1994-ben. Még ugyanebben az évben a Top Tv könnyűzenei műsorának volt a háziasszonya. 1995-ben a Bagoly Tv-nél dolgozott pár hónapot. 1997-ben a TV3-nál a Fekete-fehér című nyereményjátékot vezette, de hallhattuk hangját a Budapest Rádióban és a Roxy Rádióban is. 1999-ben diplomát szerzett a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen német bölcsész és kommunikációs szakon. Még ebben az évben csatlakozott az RTL Klubhoz, ahol a Bravo TV hozta meg neki az országos ismeretséget. 2005-ben indította el Te is jó nő vagy! tanfolyamát, ahol egy profi csapat segítségével átalakítja a nőket. 2006-ban jelent meg első könyve, a Bangkok titkai, melyet azóta számos másik követett.

2008-ban házasodott meg, azóta Hamburgban él férjével és kislányával.

Kedvenc kategóriák

Cookies