Powered by Smartsupp

Jelenlegi hely

A Monarchia szerelmesei
- 13%

A Monarchia szerelmesei

Kötésmód: 
keménytábla
Kiadás dátuma: 
2024
Szerelmek és csalódások, botrányok és rejtélyek a 19. századi Balatonfüreden A szabadságharc bukása után Füreden is nehéz, sötét időszak következik. Györöky Ilkáék azonban az országot és a családot ért fájdalmas veszteségek ellenére sem adják fel a reményt, hogy eljön majd egy jobb, szebb kor. És nem is kell csalatkozniuk. A település újabb...
Előrendelhető
Várható megjelenés: 2024.11.18.
Előrendelés
A Monarchia szerelmesei
Várható megjelenés: 2024.11.18.
Előrendelés

Bővebben...

Szerelmek és csalódások, botrányok és rejtélyek a 19. századi Balatonfüreden

A szabadságharc bukása után Füreden is nehéz, sötét időszak következik. Györöky Ilkáék azonban az országot és a családot ért fájdalmas veszteségek ellenére sem adják fel a reményt, hogy eljön majd egy jobb, szebb kor. És nem is kell csalatkozniuk. A település újabb fénykora az 1860-as években köszönt be, amikor a nyári idény rendszeres vendége lesz többek között Jókai Mór és felesége, a híres színésznő, Laborfalvi Róza.
Ilkáék is közelebbi kapcsolatba kerülnek az immár füredi lakosnak számító házaspárral, és a fürdőtelepi nyarak egyre inkább a saison fénypontja, az Anna-bál körüli eseményekben teljesednek ki.

A már nagymamakorú Ilka családját több tragédia is éri, ám még több örömteli eseményben van részük ezekben a mozgalmas évtizedekben, amelyek jókedvben és bánatban egyaránt bővelkednek.

Az Anna-bál szerelmesei és A szabadság szerelmesei című kötetekből megismert és az újonnan színre lépő szereplőkkel, valós és kitalált alakokkal Balatonfüred újabb, izgalmas és gyönyörű korszakát, az Osztrák-Magyar Monarchia letűnt nyarainak fürdő- és társasági életét ismerheti meg az olvasó Fábián Janka új regényében

Adatok

Kötésmód: 
keménytábla
Kiadás dátuma: 
2024

A szerzőről

Fábián Janka (eredeti neve Mezei Johanna) (Vác, 1973 –) magyar író. Vácott született, Őrbottyánban nőtt fel, de gyermekként sok időt töltött Kisnémediben is, ahol az egyik nagymamája született. Az érettségi vizsgát követően a Miskolci Egyetem angol–történelem szakát végezte el, majd pár évvel később az Eötvös Loránd Tudományegyetem francia szakán szerzett oklevelet. Az írás mellett angol–francia nyelvtanárként munkálkodik.

Munkája elvesztése után régen dédelgetett regényterveit kezdte el megvalósítani. Kezdetben saját maga és családja finanszírozta a könyvei megjelenését. Írói álnevét egyik nagymamája iránti tiszteletből vette fel, akit Fábián Johannának (Jankának) hívtak. A Történelmiregény-írók Társasága tagja. Aranykönyv internetes szavazáson 2017-ben, szépirodalom kategóriában Az utolsó boszorkány lánya című könyvével első díjas lett.

Kedvenc kategóriák

Cookies