Powered by Smartsupp

Jelenlegi hely

Eurotrash - Typotex Világirodalom
- 9%

Eurotrash - Typotex Világirodalom

Kötésmód: 
puha kötés
Oldalszám: 
4200
Kiadás dátuma: 
2024
Olvasási idő:
104-105 óra
Különös és tragikomikus utazásra indul Christian Kracht regényének főhőse és nyolcvanadik születésnapját alkohol- és gyógyszerfüggősége miatt egy előkelő zürichi klinika pszichiátriai osztályán töltő édesanyja. Taxival vágnak neki Svájc exkluzív vidékeinek, hogy megpróbálják elajándékozni a történelmileg szennyezett eredetű családi vagyon egy...
Előrendelhető
Várható megjelenés: 2024.10.22.
Előrendelés
Eurotrash - Typotex Világirodalom
Várható megjelenés: 2024.10.22.
Előrendelés

Bővebben...

Különös és tragikomikus utazásra indul Christian Kracht regényének főhőse és nyolcvanadik születésnapját alkohol- és gyógyszerfüggősége miatt egy előkelő zürichi klinika pszichiátriai osztályán töltő édesanyja. Taxival vágnak neki Svájc exkluzív vidékeinek, hogy megpróbálják elajándékozni a történelmileg szennyezett eredetű családi vagyon egy részét, több százezer frankot közönséges nejlonzacskóba gyömöszölve. Anya és fia kapcsolata feszült, szeretet és megvetés között ingadozik, minden társalgási kísérletük abszurd párbeszédekhez és őrült döntésekhez vezet. Utazásuk egyúttal alámerülés a diszfunkcionális család múltjába, melyet olykor sötét és éles, maró szarkazmusba hajló humorral, máskor megbocsátó gyöngédséggel ábrázol a szöveg. Az író életrajzából számos epizód bukkan fel az elbeszélő – akit ugyancsak Christiannak hívnak – regénybeli emlékeiben, a szerző-narrátor költészet és valóság mesteri elegyével önéletrajzi hitelességet sugall, melyet aztán újból és újból elbizonytalanít. Road movie és autofikció mesterfokon.

Christian Kracht (1966) svájci születésű író. Első, 1995-ben megjelent regényével – amelyben az autofikciós próza trendjét évekkel megelőzve játszott el a szerzői én és az énelbeszélő vegyítésével – valósággal berobbant a német nyelvű irodalomba. Nevéhez kötik a német popirodalom létrejöttét. Regényeit 30 nyelvre fordították le, 2016-ban Herman Hesse-díjat kapott, még ugyanabban az évben elnyerte a Svájci Könyvdíjat, a Eurotrash című regényéért pedig 2022-ben a legjelentősebb svájci irodalmi elismeréssel, a Svájci Irodalmi Díjjal tüntették ki.

Adatok

Kötésmód: 
puha kötés
Oldalszám: 
4200
Kiadás dátuma: 
2024

Kedvenc kategóriák

Cookies