Jelenlegi hely

Sándor Mátyás

Sándor Mátyás

Kötésmód: 
műanyag
Oldalszám: 
1
Kiadás dátuma: 
2021
Olvasási idő:
1 óra
Jules Verne (nekünk Verne Gyula) Sándor Mátyás című regényével a XIX. századi magyar szabadságmozgalmak előtt tiszteleg. Művét id. Alexandre Dumas Monte Cristo-ja ihlette. Sándor Mátyás 1867-ben szervez függetlenségi mozgalmat, melynek célja az Ausztriától való elszakadás. Az összeesküvőket elárulják, két társát kivégzik, ő csodával határos módon...Bővebben >>
RAKTÁRON - Küldési idő: 4-5 nap

Bővebben...

Jules Verne (nekünk Verne Gyula) Sándor Mátyás című regényével a XIX. századi magyar szabadságmozgalmak előtt tiszteleg. Művét id. Alexandre Dumas Monte Cristo-ja ihlette. Sándor Mátyás 1867-ben szervez függetlenségi mozgalmat, melynek célja az Ausztriától való elszakadás. Az összeesküvőket elárulják, két társát kivégzik, ő csodával határos módon egyedül megmenekül, és eltűnik az emberek szeme elől. 15 év múlva, mint új személyiség jelenik meg a nyilvánosság előtt. A romantikus történet hazaszeretetről, önfeláldozásról, árulásról és igazságszolgáltatásról szól, de természetesen nem hiányzik belőle a szerelmi szál sem. Kovács Máté üde előadása végig fenntartja a fordulatokban gazdag, szórakoztató történet feszültségét.

Adatok

Kötésmód: 
műanyag
Oldalszám: 
1
Kiadás dátuma: 
2021

A szerzőről

Jules Gabriel Verne, magyarosan Verne Gyula (Nantes, 1828. február 8. – Amiens, 1905. március 24.) francia író, egyben a tudományos-fantasztikus irodalom korszakalkotó alakja.

Egy fiatal ügyvéd, Pierre Verne első fiaként született. A család ősei Franciaországba települt skótok voltak. Apja magához hasonlóan jogi pályára szánta, de Jules nem érdeklődött az ügyvédi pálya iránt. Első komolyabb sikerét az Öt hét léghajón című művel érte el, amely 1862 karácsonyára jelent meg. Kiadója, Pierre-Jules Hetzel húsz évre szóló szerződést kötött vele. Verne regényei óriási sikert arattak otthon és külföldön egyaránt. A könyveiben említett száznyolc terv és találmány döntő többségét mára már megvalósították. Kiemelkedő művei között szerepel a Nyolcvan nap alatt a Föld körül, a Nemo kapitány, a Sándor Mátyás, a Sztrogof Mihály, az Utazás a Föld középpontja felé, A rejtelmes sziget, a Grant kapitány gyermekei, az Utazás a Holdba, a Hódító Robur, A tizenöt éves kapitány és a Kétévi vakáció. Az írói tehetségét a természettudományoknak regényalakban való népszerűsítésére használta. Regényeiben hőseit merész utazásokra vezeti, legyen az a Föld körül, a tenger mélyén vagy megmászhatatlan hegyek csúcsán. Célja mindig az olvasó ismereteinek bővítése volt. Érdekes leírásaival laikusok és különösen a serdülő ifjúság számára a természettudományokat vonzóvá tette. Olyan író, aki a korát megelőzte, és a jövőbe mutató gondolatokat formált. Művei még ma is olvasmányosak és inspirálóak.

Kedvenc kategóriák

Cookies