Powered by Smartsupp

Anne Jacobs

Anne Jacobs

Anne Jacobs írónő 1941-ben született Alsó-Szászországban, akkoriban Németország legnagyobb szövetségi államában. Az szerző magánéléről keveset lehet tudni, ugyanis arról nem oszt meg részleteket a nyilvánossággal. Jacobs viszonylag későn kezdett el regényeket írni, eleinte csak történelmi témában. Ehhez álnevet használt, hogy ne ismerjék meg az emberek. Ám 2014-ben úgy döntött, hogy mégis a valódi néven kíván publikálni.

A szerző eredeti hivatása alapján történelemtanár. Tudását íróként egyértelműen kamatoztatni tudta, hiszen regényeiben a német történelem egyik fontos mozzanatát hozza alapul, hogy azt a nyilvánosság nagy része megismerje. Persze, a művek nem írhatóak le háborús regényeknek, de áttekintést adnak arról, hogy a germán társadalom, mind az arisztokrácia, mind a gazdaságilag kevésbé kedvezett kasztok hogyan élték át a világot örökre megváltoztató konfliktust, a világháborút. Anne Jacobs jellemzően elmélyül karaktereinek leírásában és legtitkosabb érzéseiben is. Ily módon nemcsak sikerül fenntartania az érdeklődést a cselekmény iránt, hanem eléri a főszereplők komoly jellemfejlődését is. 

Művei között szerepel a Villa sorozat, amely egy békésen élő nagypolgári család és egy nyugalmas villa történetét meséli el. Ezen kívül írt más regényeket is, például az “Úriház” sorozatot, amelyben egy úriház sötét titkairól és egy nagyhatalmú családról olvashatunk. Az “A vidéki kisbolt - Ahol az út kezdődik” című könyvében pedig a nehéz gazdasági helyzetbe került Németországban játszódó történetet találhatunk.

Cookies