Powered by Smartsupp

Peter Wohlleben

Peter Wohlleben

Peter Wohlleben (1964-ben született) német erdész és író, aki népszerű nyelven ír ökológiai témákról, és vitatottan érvel a növények érzékenysége mellett. Gyermekkora óta természetvédőnek készült. Erdőgazdálkodást tanult, s napjainkban az Eifel-hegységben irányít egy környezetbarát erdőgazdaságot. Számos tévéműsor vendége, népszerű előadó.

Legismertebb műve A fák titkos élete - Mit éreznek, hogyan kommunikálnak?, amelyet a Park Könyvkiadó adott ki 2018-ban. Ebben a könyvben Wohlleben az erdő csöndjének, az érintetlen természetnek és a titkok birodalmának a világát mutatja be. A fák közötti kommunikációt és érzéseket is bemutatja, és rávilágít arra, hogy minden egyes fa ezer történetet mesél arról, hogy mi formálta a karakterét és mi sebezte meg a létét.

Számos könyve olvasható magyarul, és mindegyik érdekes olvasmány a természet és az ökológia iránt érdeklődőknek! A legismertebb művei közé tartozik: Ha a fák lélegzethez jutnának, Az állatok érzelmi élete, Erdei kalauz, Értsük meg a fákat, A természet rejtett hálózata, Mit esznek az állatok az erdőben?

Cookies