Jelenlegi hely

Zuhanó délután

Zuhanó délután

Kötésmód: 
puha kötés
Oldalszám: 
104
Kiadás dátuma: 
2022
Olvasási idő:
2-3 óra
A szabadkai születésű költőnő ver¬seit korábban folyóiratokban olvas¬hattuk, első kötete, a Dél 2019-ben jelent meg a Fekete Sas Kiadó gon¬dozásában. Verseit azóta is rendsze¬resen közli a Magyar Szó kulturális rovata, a Kilátó, és időnként a buda¬pesti Vigília folyóirat. A Zuhanó délután az utóbbi három év lírai gyümölcse. A költészet mel¬lett a...Bővebben >>
Beszerzés alatt! Küldési idő: 4-5 nap

Bővebben a könyvről

A szabadkai születésű költőnő ver¬seit korábban folyóiratokban olvas¬hattuk, első kötete, a Dél 2019-ben jelent meg a Fekete Sas Kiadó gon¬dozásában. Verseit azóta is rendsze¬resen közli a Magyar Szó kulturális rovata, a Kilátó, és időnként a buda¬pesti Vigília folyóirat.
A Zuhanó délután az utóbbi három év lírai gyümölcse. A költészet mel¬lett a szerző életútjának továbbra is meghatározó része a közel négy év¬tizeden átívelő tanári pálya.
*
A személyes szférát is mélyen meg¬sebző pandémikus őrület és az általa zuhanásba lökött életidő sokkjától eltekintve új téma tulajdonképpen nem is mutatkozik be a kötetben, csupán a régiek válnak karaktere¬sebbé, hangsúlyosabbá, és kifejező eszközeik csiszoltabbá. A záróvers első sorai mintha épp ezt nyugtáz¬nák – az élet és feltételeinek radi¬kális változása az egzisztencia és az ars poetica alapminőségét erősíti és véglegesíti:
A szállingózó idő egyszer csak
zuhanni kezd, felizzik, s nem felejt
semmit már ezután.
Bécsy Ágnes

Adatok

Kötésmód: 
puha kötés
Oldalszám: 
104
Kiadás dátuma: 
2022

Kedvenc kategóriák

Cookies