Powered by Smartsupp

Jelenlegi hely

Álmodó tornyok városa - Abszolút könyvek

Álmodó tornyok városa - Abszolút könyvek

Kötésmód: 
puha kötés
Oldalszám: 
280
Kiadás dátuma: 
2024
Olvasási idő:
6-7 óra
Kitti már tizenhárom éves, de még mindig ugyanúgy szeret álmodozni, mint kislány korában. Az osztályából kilóg, nincsenek menő hobbijai, csak a fantáziájában keveredik izgalmas kalandokba. Ám idén váratlanul egyre több...Bővebben >>
RAKTÁRON - Küldési idő: 4-5 nap
- 9%

Bővebben...

Kitti már tizenhárom éves, de még mindig ugyanúgy szeret álmodozni, mint kislány korában. Az osztályából kilóg, nincsenek menő hobbijai, csak a fantáziájában keveredik izgalmas kalandokba. Ám idén váratlanul egyre több álma teljesül. Végre ő is elutazhat egy távoli országba, és a nyári szünetet Angliában töltheti a legjobb barátaival, Biankával és Barnabással. A varázslatos Álmodó tornyok városában egy rejtéllyel találják szemben magukat, és az ódon, középkori falak között a jelek nyomába erednek… Már megjelent: Cseresznyeliget titka, A platánsor rejtélye A Pagony 9-12 éveseknek szóló sorozatába, az Abszolút Könyvekbe olyan olvasmányos és izgalmas könyveket válogatunk, amelyek abszolút lendületesek, abszolút színvonalasak, abszolút maiak. Abszolút könnyű őket olvasni, de mégsem felszínesek, abszolút nem megterhelőek, de mégis elgondolkodtatók. Van és lesz köztük magyar és külföldi, fantasy, kaland- vagy éppen detektívregény – ami mindegyikben közös, és amit garantálunk: ezeket a könyveket jó olvasni! Abszolút Anglia Abszolút barátok Abszolút titkos jelek

Adatok

Kötésmód: 
puha kötés
Oldalszám: 
280
Kiadás dátuma: 
2024

A szerzőről

Wéber Anikó (Tatabánya, 1988. március 1. –) író, újságíró, pedagógus

Budapesten, Rákosligeten él férjével. A tatabányai Árpád Gimnáziumban érettségizett 2007-ben, majd az Eötvös Loránd Tudományegyetemen végzett magyartanárként, filozófiatanárként 2013-ban, és pedagógusként, majd újságíróként helyezkedett el.

2016-ban jelent meg első ifjúsági regénye Az osztály vesztese címmel a Pozsonyi Pagony Kiadónál. A Margó-díjra is jelölt könyvben az iskolai agresszió témakörével, az áldozatok és bántalmazók helyzetével foglalkozott. Pedagógusként szerzett tapasztalatai inspirálták az írás során. Olyan világot teremtett, melyben pedagógus, szülő és diák is beleláthat az iskolai áldozatok és bántalmazók fejébe, érzéseibe, gondolataiba. Második, El fogsz tűnni című regényét 2018-ban Év Gyerekkönyve Díjra jelölték. Harmadik, Zuhanórepülés című ifjúsági művének különös regényszerkezete lehetőséget ad az olvasónak arra, hogy bekapcsolódjon a történetbe, és maga válassza ki a könyv befejezését. A kisebb korosztályt is megcélozza a szerző. A Pagony Kiadó Abszolút Könyvek sorozatában jelent meg a Cseresznyeliget titka, valamint az Abszolút Töri sorozaton belül Az ellenállók vezére című történelmi ifjúsági regénye, amelyben a 19. század közepi Magyarországra, a kiegyezés és koronázás idejére repíti vissza az olvasóit. Az 5–8 éves korosztálynak szóló műveiben is a gyerekeket és szüleiket érintő kérdésekre, problémákra fókuszál.

A regényírás mellett rendszeresen publikál különböző online és print felületeken újságíróként. Jelentek meg cikkei többek között a Nők Lapja Psziché, a Nők Lapja Iskolaválasztó, a Nők Lapja Gyerek, a Kismama és a Meglepetés című magazinokban, kritikái a Kortárs folyóiratban, a Kortárs Online felületén, interjúi és riportjai a Kultúra.hu és a Babafalva portál oldalán.

Kedvenc kategóriák

Cookies