Powered by Smartsupp

Wéber Anikó

Wéber Anikó

Wéber Anikó (Tatabánya, 1988. március 1. –) író, újságíró, pedagógus

Budapesten, Rákosligeten él férjével. A tatabányai Árpád Gimnáziumban érettségizett 2007-ben, majd az Eötvös Loránd Tudományegyetemen végzett magyartanárként, filozófiatanárként 2013-ban, és pedagógusként, majd újságíróként helyezkedett el.

2016-ban jelent meg első ifjúsági regénye Az osztály vesztese címmel a Pozsonyi Pagony Kiadónál. A Margó-díjra is jelölt könyvben az iskolai agresszió témakörével, az áldozatok és bántalmazók helyzetével foglalkozott. Pedagógusként szerzett tapasztalatai inspirálták az írás során. Olyan világot teremtett, melyben pedagógus, szülő és diák is beleláthat az iskolai áldozatok és bántalmazók fejébe, érzéseibe, gondolataiba. Második, El fogsz tűnni című regényét 2018-ban Év Gyerekkönyve Díjra jelölték. Harmadik, Zuhanórepülés című ifjúsági művének különös regényszerkezete lehetőséget ad az olvasónak arra, hogy bekapcsolódjon a történetbe, és maga válassza ki a könyv befejezését. A kisebb korosztályt is megcélozza a szerző. A Pagony Kiadó Abszolút Könyvek sorozatában jelent meg a Cseresznyeliget titka, valamint az Abszolút Töri sorozaton belül Az ellenállók vezére című történelmi ifjúsági regénye, amelyben a 19. század közepi Magyarországra, a kiegyezés és koronázás idejére repíti vissza az olvasóit. Az 5–8 éves korosztálynak szóló műveiben is a gyerekeket és szüleiket érintő kérdésekre, problémákra fókuszál.

A regényírás mellett rendszeresen publikál különböző online és print felületeken újságíróként. Jelentek meg cikkei többek között a Nők Lapja Psziché, a Nők Lapja Iskolaválasztó, a Nők Lapja Gyerek, a Kismama és a Meglepetés című magazinokban, kritikái a Kortárs folyóiratban, a Kortárs Online felületén, interjúi és riportjai a Kultúra.hu és a Babafalva portál oldalán.

Cookies