Jelenlegi hely

Az ajándék - Díszkiadás

Az ajándék - Díszkiadás

Kötésmód: 
keménytábla
Oldalszám: 
244 oldal
Kiadás dátuma: 
2022
Olvasási idő:
6-7 óra
Szabaduljon meg romboló mintáitól és bénító gondolataitól, hogy szabadon élvezhesse az életet! A nemzetközileg is elismert szerzp - immár legenda - bemutatja Önnek  az olyan, lelkünket fogva tartó érzelmi állapotokat, mint a...Bővebben >>
RAKTÁRON - Küldési idő: 4-5 nap
- 13%

Bővebben...

Szabaduljon meg romboló mintáitól és bénító gondolataitól, hogy szabadon élvezhesse az életet!

A nemzetközileg is elismert szerzp - immár legenda - bemutatja Önnek  az olyan, lelkünket fogva tartó érzelmi állapotokat, mint a félelem, a gyász, a düh, a titkolózás, a stressz, a bűntudat, a szégyen vagy a hárítás - egyúttal szelíden bátorít bennünket a múlt béklyóitól való szabadulásra. Rámutat, hogy mindannyian sérülékenyek vagyunk, és mindannyian ugyanazokkal a kihívásokkal nézünk szembe. Annak tudatosítása, hogy a szenvedés, bármilyen rettenetes is, átmeneti, és kíváncsiság, hogy felfedezzük, mi történik aztán. A remény teszi lehetővé számunkra, hogy a múlt helyett a jelenben éljünk.
 

Adatok

Kötésmód: 
keménytábla
Oldalszám: 
244 oldal
Kiadás dátuma: 
2022
Méret: 
21 x 13 cm

A szerzőről

Edith Eva Eger (Kassa, 1927. szeptember 29. –) magyar zsidó származású pszichológus, aki az Egyesült Államokban praktizál. Holokauszt-túlélő. A poszttraumás stressz szindróma kezelésének specialistája.

1944 márciusában Edithet a kassai gettóba kényszerítették szüleivel és testvérével, Magdával együtt. Májusban Auschwitzba kerültek, ahol édesanyját gázkamrában ölték meg. Több koncentrációs tábort is megjárt, beleértve Mauthausen-t és a gunskircheni tábort. 1945 májusában az amerikai hadsereg felszabadította a tábort. Edithet és Magdát amerikai hadikórházakban kezelték. Edith Éger Bélához ment feleségül, akivel a kórházban ismerkedtek meg, és aki a háború alatt partizán volt. 1949-ben a kommunista fenyegetések hatására az Egyesült Államok-ba költöztek ki kislányukkal.

Később barátságot kötött Viktor Frankl pszichiáterrel, terápiákra járt hozzá, és 1978-ban diplomát szerzett klinikai pszichológus szakon a Texasi Egyetemen. Ugyanekkor engedélyt kapott praktizálásra is, majd megnyitotta magánklinikáját La Jolla városában, Kaliforniában, valamint a Kaliforniai Egyetemen tanított is. 1990-ben Edith visszatért Auschwitzba, hogy szörnyű emlékeivel és elfojtott érzelmeivel szembenézzen. Philip Zimbardo buzdítására 2017-ben publikálta első könyvét A döntés címmel, amiben a haláltábori élményeiről mesél. Pszichológusként segít az embereknek megszabadulni saját gondolataik terhétől, és a végleges szabadság választására bírni őket. A döntés a New York Times és a Sunday Times bestsellere lett. 2020-ban kiadta második, Az ajándék című könyvét.

Kedvenc kategóriák

Cookies