Jelenlegi hely

Egy - Egyserpenyős csodák

Egy - Egyserpenyős csodák

Kötésmód: 
keménytábla
Oldalszám: 
312
Kiadás dátuma: 
2023
Olvasási idő:
7-8 óra
„Bárhol is tarts a főzés terén – akár most kezded kulináris utazásaidat, akár magasan képzett séf vagy –, a kötet fogásai inspirálni fognak, ezek a receptek ugyanis az egyszerűséget éltetik. Gondolj bele: minimális...Bővebben >>
RAKTÁRON - Küldési idő: 4-5 nap
- 2%

Bővebben...

„Bárhol is tarts a főzés terén – akár most kezded kulináris utazásaidat, akár magasan képzett séf vagy –, a kötet fogásai inspirálni fognak, ezek a receptek ugyanis az egyszerűséget éltetik. Gondolj bele: minimális hozzávaló, minimális mosogatás, viszont bámulatos ízek. Szóval dőlj hátra, lazíts, lapozgass és inspirálódj! Olyan nélkülözhetetlen könyvet akartam írni, amely jóval élvezetesebbé teszi az életedet – az EGY a mágikus szám.” (Részlet a kötet Előszavából.) Kedvenc szakácsunk, Jamie Oliver ebben a könyvében, amely magyarul a 19. a sorban, azt ígéri tehát, hogy csak egy serpenyőre van szükséged, gyors és egyszerű receptekből dolgozhatsz, amelyek eredményeként finom fogásokat alkothatsz. És keveset kell mosogatnod!

Adatok

Kötésmód: 
keménytábla
Oldalszám: 
312
Kiadás dátuma: 
2023
Méret: 
24 x 17 cm

A szerzőről

James (Jamie) Trevor Oliver (1975. május 27. –) brit sztárszakács.

Egy kis essexi faluban, Claveringben nőtt fel. Szüleinek egy The Cricketters nevű pubja volt. 16 évesen elvégezte a Westminster Catering College-ot. Néhány évet a híres londoni szakács, Gennaro Contaldo mellett töltött, akit egyik kulináris mentorának tekintett. Az első munkája Antonio Carluccio's Neal's Yard étteremben volt, ahol a tésztákat készítette. Ezután Oliver a The River Café (Fulham) sous chef-je lett. Először 1996-ban egy dokumentumműsorban szerepelt, melynek címe Christmas at the River Café volt. Llewellyn televíziós producer ekkor fedezte fel. 1999-ben már saját műsora volt, "A pucér szakács". A cím az ételek egyszerűségére utal. Az azonos címen megjelenő szakácskönyve Nr.1 bestseller lett az Egyesült Királyságban. 2000-től 11 éven át ő volt a brit Sainsbury's szupermarket lánc arca. "A pucér szakács visszatér" címmel megjelenik legújabb műsora és szakácskönyve, majd a rá következő évben "Boldog napok a pucér szakáccsal" címmel. 2003 júniusában a Brit Birodalom rendjének tagjává ütötték. Felállította a Fifteen jótékonysági éttermet, ahol 15 hátrányos helyzetű fiatalnak adott álláslehetőséget a vendéglátóiparban. 2010-ben Amerikában forgatott. Ezután jelent meg "Jamie 30 perces kajái" című műsora, majd 2012-ben "Jamie 15 perces kajái" című műsora. 2012-ben Gilly Smith életrajzi könyvet jelentetett meg a híres szakácsról.

2000. június 24-én elvette Juliette Nortont, ismertebb nevén Joolst. A párnak három lánya és két fia van. A család Clavering-ben (Essex) él.

Kedvenc kategóriák

Cookies