Jelenlegi hely

Legendás állatok: Grindelwald bűntettei - Az eredeti forgatókönyv (kemény)

Legendás állatok: Grindelwald bűntettei - Az eredeti forgatókönyv (kemény)

Kötésmód: 
keménytábla
Oldalszám: 
292
Kiadás dátuma: 
2019
Olvasási idő:
7-8 óra
A Legendás állatok és megfigyelésük végén Göthe Salmander közreműködésével sikerül New Yorkban letartóztatni Gellert Grindelwaldot, de a nagy hatalmú sötét varázsló megszökik a fogságból. Nekiáll híveket toborozni, ám előttük sem fedi fel igazi célját, azaz hogy az aranyvérű varázslókat fellázítva megszerezze az uralmat a világ varázstalan lakói...Bővebben >>
RAKTÁRON - Küldési idő: 4-5 nap

Bővebben a könyvről

A Legendás állatok és megfigyelésük végén Göthe Salmander közreműködésével sikerül New Yorkban letartóztatni Gellert Grindelwaldot, de a nagy hatalmú sötét varázsló megszökik a fogságból. Nekiáll híveket toborozni, ám előttük sem fedi fel igazi célját, azaz hogy az aranyvérű varázslókat fellázítva megszerezze az uralmat a világ varázstalan lakói fölött.
Albus Dumbledore e terv meghiúsítása érdekében volt roxforti tanítványa, Göthe segítségét kéri. A magizoológus ezúttal is igent mond, nem sejtve, milyen veszélyes vállalkozás részese lesz. A mind megosztottabb varázsvilágban zajló események a legközelebbi barátok és családtagok egymás iránti hűségét és szeretetét is próbára teszik.

J.K. Rowling második eredeti forgatókönyve olyan meglepő adalékokkal szolgál a Harry Potter-történetekhez, amelyek minden bizonnyal nagy örömet szereznek úgy a könyvek, mint filmek rajongóinak.

Adatok

Kötésmód: 
keménytábla
Oldalszám: 
292
Kiadás dátuma: 
2019

A szerzőről

Joanne Kathleen Rowling (Chipping Sodbury, Anglia, 1965. július 31. –) angol író, a Harry Potter-sorozat írója. Írói álneve: Robert Galbraith

A Bristol melletti Yate-ben született 1965. július 31-én. Imádta a fantasztikus történeteket, amelyeket édesapja olvasott fel neki vagy amit ő maga olvasott. Már kiskorában történeteket mesélt két évvel fiatalabb húgának. Tanulmányait 1983-ban Exeter Egyetemen folytatta, ahol franciát és klasszika-filológiát hallgatott. Eközben egy évig Párizsban is tanult. Tanulmányai befejezése után Londonba ment, az Amnesty Internationalnél helyezkedett el mint titkárnő.1990 nyarán sokat utazott a Manchesterből Londonba tartó vonaton, és ekkor fogalmazódott meg benne az ötlet egy fiúról, aki varázsló, de nem tud róla, és varázslóiskolába fog járni. Az egész történet kristálytisztán megszületett a fejében.  A történeten az ebédidejében dolgozott, pubokban és kávéházakban. 1991-ben kilépett munkahelyéről, és Portóba (Portugália) költözött, ahol angolt tanított. Délutánonként és este tanított, így délelőtt jutott ideje az írásra, és folytathatta a varázslófiú történetét. 1992. október 16-án férjhez ment Jorge Aranteshez és 1993. július 27-én megszületett lányuk, Jessica Rowling Arantes. Férjétől azonban hamarosan elvált és ezt követően nehéz körülmények között tengődött. Nem sokkal később csecsemő kislányával Skóciába, Edinburgh-ba költöztek. Tanári állást szeretett volna kapni, de előtte be akarta fejezni könyvét. Rowling lányával egész napját egy kávéházban töltötte, itt fejezte be Harry Potter történetét.

Ezután nekilátott kiadót keresni, de sorban utasították el. Végül Londonban talált egy ügynököt, akinek sikerült eladnia 1996 augusztusában a Harry Potter és a bölcsek köve kéziratát az angliai Bloomsbury Children's Books kiadónak, kb. 4000 dolláros áron. A könyv 1997 júniusában jelent meg Angliában. Az írónő sokáig azt gondolta, hogy nem fogják felfedezni. Tévedett: 1997-ben elnyerte a British Book Awards Children's Book of the Year és a Smarties Book Prize Gold Medal for ages 9–11 díjakat. Néhány hónappal később Arthur Levine megvásárolta az amerikai kiadási jogokat 105 000 dollárért. Az írónő ekkor felmondta tanári állását, hogy minden idejét a Harry Potter-sorozat írásának szentelhesse. 2000-ben a Warner Brothers megvette a sorozat filmjogait.

2001. december 26-án házasodott össze második férjével, dr. Neil Murray orvossal, Perthshire-ben. 2003. március 23-án megszületett fiuk, David Gordon Rowling Murray, 2005. január 23-án lányuk, Mackenzie Jean Rowling Murray.

Kedvenc kategóriák

Cookies