Powered by Smartsupp

Jelenlegi hely

Amerikai Prométheusz

Amerikai Prométheusz

Kötésmód: 
puha kötés
Oldalszám: 
712
Kiadás dátuma: 
2024
Olvasási idő:
17-18 óra
A könyv, mely a hét Oscar-díjat elnyerő Oppenheimer című filmet inspirálta. Ez a kötet J. Robert Oppenheimer, a 20. század egyik legikonikusabb tudósának átfogó életrajza. Annak a briliáns és megosztó fizikusnak az életéről olvashatunk, aki az első atombombát megépítő csapatot vezette a második világháború idején. A háború eseményeinek leülepedése...Bővebben >>
Előrendelhető
- 13%
Várható megjelenés: 2024.06.07.
Előrendelés
Amerikai Prométheusz
Várható megjelenés: 2024.06.07.
Előrendelés

Bővebben...

A könyv, mely a hét Oscar-díjat elnyerő Oppenheimer című filmet inspirálta.
Ez a kötet J. Robert Oppenheimer, a 20. század egyik legikonikusabb tudósának átfogó életrajza.
Annak a briliáns és megosztó fizikusnak az életéről olvashatunk, aki az első atombombát megépítő csapatot vezette a második világháború idején. A háború eseményeinek leülepedése után pedig Oppenheimer kénytelen volt szembenézni tetteinek morális következményeivel.
Ebben a megkapó, hiteles életrajzban, melyen huszonöt éven keresztül dolgoztak, Kai Bird és Martin J. Sherwin végigköveti Robert Oppenheimer életét és az őt körülvevő történelmi időszakot, gyerekkorától egészen addig, míg a hidegháború központi figurájává vált. Kortársak és korabeli dokumentumok segítségével ismerhetjük meg Oppenheimer életének dicsőségeit, és a zsenialitás mögött megbújó tragédiát is.
Ez a Pulitzer-díjas életrajz maga a történelem: lenyűgöző és rendkívül részletes bemutatása a 20. század egyik legfontosabb alakjának.

Adatok

Kötésmód: 
puha kötés
Oldalszám: 
712
Kiadás dátuma: 
2024

Kedvenc kategóriák

Cookies