Powered by Smartsupp

Jelenlegi hely

Édes Anna - Talentum Diákkönyvtár
- 13%

Édes Anna - Talentum Diákkönyvtár

Kötésmód: 
puha kötés
Oldalszám: 
224
Kiadás dátuma: 
2024
Olvasási idő:
5-6 óra
Az Édes Annát először a Nyugat közölte folytatásokban 1926. július 1-jétől, s még ugyanebben az évben könyv formájában is megjelent. A regény cselekménye a magyar történelem drámai pillanatában, a kommün bukása után zajlik. Egy vidéki lány története, aki Pesten a magas rangú Vizy család szolgálatába áll, és ő lesz a tökéletes cselédlány...
RAKTÁRON - Küldési idő: 4-5 nap

Bővebben...

Az Édes Annát először a Nyugat közölte folytatásokban 1926. július 1-jétől, s még ugyanebben az évben könyv formájában is megjelent.
A regény cselekménye a magyar történelem drámai pillanatában, a kommün bukása után zajlik. Egy vidéki lány története, aki Pesten a magas rangú Vizy család szolgálatába áll, és ő lesz a tökéletes cselédlány megtestesítője. Látszólag csendes és alázatos, de lelkében mélyen elfojtott érzések lappanganak. Ahogy a történet kibontakozik, Anna sorsa egyre drámaibb fordulatokat vesz, és végül bekövetkezik a tragédia.
Kosztolányi finom lélektani érzékkel, részletgazdag stílusban mutatja be a karakterek belső világát és a kor társadalmi viszonyait. Az Édes Anna nem csupán egy megrázó sors története, hanem mélyebb gondolatokat ébreszt az emberi természetről, az egyéni sorsokról és a társadalmi igazságtalanságokról.

Adatok

Kötésmód: 
puha kötés
Oldalszám: 
224
Kiadás dátuma: 
2024

Kedvenc kategóriák

Cookies