Powered by Smartsupp

Budai Lotti

Budai Lotti

Budai Lotti 1986-ban született Szolnokon, de gyerekkora nagy részét már Budapesten töltötte. Jogi egyetemet végzett, de sosem praktizált, elleneben rövid ideig művészettörténetet és divattervezést is tanult, majd sok más téren is kipróbálta magát. Lotti magát sokszínű írónak tartja, akinek a változatosság és a tanulás az éltetőereje. Íróként alapos kutatómunkával támasztja meg történeteit, és mesterien szövi a szálakat, legyen szó francia földről, a ködös Albionról vagy Indiáról.

Lotti a divattörténet és a történelem iránti rajongása miatt kezdett el írni. Első regényeiben a történelem megoldatlan rejtélyeit, titkait és különös fordulatait szőtte cselekményeibe, nagy hangsúlyt fektetve az akkori kor hangulatának korhű és érzékletes megjelenítésére. Ezzel párhuzamosan indította útjára a Rizsporos Hétköznapok című divat- és életmódtörténeti blogját, valamint a hozzá tartozó Facebook-oldalt. Lotti a női szerepek és a női történelem iránt is érdeklődik. A Micsoda nők voltak! című podcast sorozatban híres, kiemelkedő életutakkal rendelkező nők életét dolgozza fel. Ezen kívül rendszeresen publikál történelmi és nőtörténeti témában.

Lotti írói palettáján megtalálhatók a történelmi regények, a spirituális-pszichológiai regényfolyamok, valamint a női életutakat bemutató könyvek. Az írás mellett az önismeret, a pszichológia és a spiritualitás is foglalkoztatja, és ezen témák összefüggéseit is kutatja.

Cookies