Frei Tamás

Frei Tamás

Frei Tamás (Pécs, 1966. május 21.) magyar újságíró, író, műsorvezető, üzletember.

Frei Tamás Pécsett született 1966. május 21-én. Középiskolai tanulmányait a pécsi Nagy Lajos Gimnáziumban végezte. Egyetemi tanulmányait az ELTE Jogtudományi karán kezdte 1985–1986 között, majd tanult Moszkvában a Nemzetközi Kapcsolatok Intézetében.  Washingtonban médiamenedzsmentet, Svájcban, a berni rádió Nemzetközi Adások Főszerkesztőségében riporteri iskolát végzett majd a Tennessee Állami Egyetemen televíziózást hallgatott 1992–1993 között. Az Amerikai Egyesült Államokban forgatókönyvírást és dramaturgiát tanult. Ösztöndíjas volt a svájci közrádióban.

1988-tól interjúkat készített a 168 Órának, két évig hírt szerkesztett a Danubius Rádió német nyelvű adásának. 1991-ben a Magyar Rádió külpolitikai rovatánál kezdte pályáját, mint szerkesztő-riporter. Számtalan háborús helyszínen járt tudósítóként, Szomáliában, Boszniában, a kolumbiai kábítószer-háborúban. 1993–1995 között a Magyar Televízióban Esti Egyenleg című műsorát vezette, majd a Nap TV műsorvezető-riportere lett. 1996-ban indította el Frei Dosszié című műsorát a Magyar Televízióban. Frei Tamás riportfilmjeit számtalan országban vetítették. Televíziós újságíróként a világ több mint 100 országában járt és interjúkat készített államfőkkel éppúgy, mint hollywoodi sztárokkal. 2007-ben elindította a "Cafe Frei" nevű kávézó-hálózatát, amely egyre több városban jelenik meg. Magyarországon 2021-ben a Cafe Frei több mint 60 kávézóval rendelkezett. 2013 óta már 7 országban nyitottak kávézót. Hat nyelven beszél.

Évek óta külföldön él. Lakása van Budapesten, Miamiban, Nizzában és Firenzében.  Első felesége Schranz Edit volt. Két gyermeke, egy lánya (Zsófia) és egy fia (Balázs) van.

Cookies