Powered by Smartsupp

Jelenlegi hely

Muskátli

Muskátli

Kötésmód: 
keménytábla
Oldalszám: 
208
Kiadás dátuma: 
2024
Olvasási idő:
5-6 óra
Ez a mese egy rendkívül okos, találékony és kíváncsi isztambuli kislányról szól, aki folyton izgalmas ötleteken gondolkodik. Van azonban egy óriási problémája: nem szereti a saját nevét. Hogy juthatott olyasmi a szülei eszébe, hogy egy röhejes növényről nevezzék el? Legalább a Viola, Jázmin vagy Ibolya nevet adták volna neki! De nem, az ő...Bővebben >>
Előrendelhető
- 13%
Várható megjelenés: 2024.07.03.
Előrendelés
Muskátli
Várható megjelenés: 2024.07.03.
Előrendelés

Bővebben...

Ez a mese egy rendkívül okos, találékony és kíváncsi isztambuli kislányról szól, aki folyton izgalmas ötleteken gondolkodik. Van azonban egy óriási problémája: nem szereti a saját nevét.
Hogy juthatott olyasmi a szülei eszébe, hogy egy röhejes növényről nevezzék el? Legalább a Viola, Jázmin vagy Ibolya nevet adták volna neki! De nem, az ő választásuk a Muskátlira esett - egy bokros, évelő növényre, amelynek elég furcsa illata van.
Az iskolában az osztálytársai rendszeresen kigúnyolják meglehetősen szokatlan neve miatt, így Muskátli elég magányos, és ideje nagy részét olvasással tölti. Egy nap az iskola könyvtárában rábukkan egy varázslatos földgömbre, ami megváltoztatja az életét. A varázsgömbnek köszönhetően összebarátkozik két furcsa kisgyerekkel, akik a titokzatos nyolcadik kontinensről érkeztek, azzal a küldetéssel, hogy megmentsék a hazájukat.
A nyolcadik kontinens lenyűgöző hely, amelyet semmilyen hagyományos térképen nem jelölnek. Az ott élők legfőbb feladata az, hogy ötleteket, gondolatokat gyűjtsenek be a világ minden tájáról, majd meséket, legendákat és különféle történeteket gyártsanak belőlük - létezése tehát a képzeletre van utalva. Csakhogy az emberek egyre kevesebbet olvasnak, így a fantázia kezd kikopni a világból. Ha Muskátlinak és újdonsült barátainak nem sikerül megoldást találniuk, félő, hogy a nyolcadik kontinens elsivatagosodik, és ökológiai egyensúlya örökre megbomlik.

Adatok

Kötésmód: 
keménytábla
Oldalszám: 
208
Kiadás dátuma: 
2024

A szerzőről

Elif Shafak (Strasbourg, 1971. október 25. –) brit-török írónő (Elif Bilgin néven) Törökországban az egyik legolvasottabb író, külföldön pedig az egyik legismertebb török író. Műveit több mint 50 nyelvre fordították le.

Elif Shafak Atayman Şafak diplomata és Nuri Bilgin szociológiaprofesszor lányaként többek között Madridban és Ammánban nőtt fel. Miután szülei elváltak, édesanyjával együtt a nagymamájához költözött Ankarába. Apja nélkül nőtt fel, és féltestvéreivel először huszas évei közepén találkozott. Tinédzseréveit Madridban, Jordániában és Németországban töltötte. Shafak nemzetközi kapcsolatok szakon végzett a Közel-Keleti Műszaki Egyetemen, majd Nemek és nők tanulmányaiból szerzett mesterdiplomát. Doktori fokozattal rendelkezik politikai tudományokból. Shafak számos törökországi, amerikai és egyesült királyságbeli egyetemen tanított.

Műveiben hangsúlyosan szerepel Isztambul városa, és foglalkozik keleti és nyugati kultúra, a nők szerepe a társadalomban és emberi jogi kérdések témáival. Politikailag kihívást jelentő témák, mint a gyermekbántalmazás és az örmény népirtás, jogi eljárásokhoz vezettek Törökországban, amelyek miatt az Egyesült Királyságba emigrált. Esszéista és több médiumhoz is hozzájárul, és kiáll a női jogok, a kisebbségi jogok és a szólásszabadság mellett. Shafak regényei mély emberi érzelmeket, társadalmi kérdéseket és kulturális sokszínűséget ötvöznek, és olvasóikat gondolkodásra késztetik.

Kedvenc kategóriák

Cookies